Tendințe pe piața auto din România: Mai puține mașini electrice, mai multe diesel

Piața auto din România înregistrează noi tendințe! Se vând tot mai puține mașini electrice, cu 37% față de cel de anul trecut dar, surprinzător, se cumpără mașini diesel, deși în ultimii ani s-a tot vorbit despre o renunțare treptată la această motorizare. Pentru mașinile rulate, România rămâne o piață bună.

Potrivit celor mai noi date, vânzările de mașini electrice au scăzut în România cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. Reducerea la jumătate a subvenției acordate de Ministerul Mediului, lipsa infrastructurii, dar și neîncrederea în noile tehnologii sunt motivele acestui trend. În schimb, cel mai mult au crescut, paradoxal, vânzările de mașini diesel, cu 17%.

Dan Vardie, președinte, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA): Creșterea s-a datorat punctual, Daciei Duster. Dacă scoatem din cifre concrete aceste două luni în care s-a putut cumpăra Dacia Duster Diesel, suntem în situația pe care o comunicăm. Are o scădere lentă, e ca o linie dreaptă care se duce în jos și apare piscul asta determinat de Dacia Duster.

Alexandru Filip, specialist în domeniul auto: În același timp există foarte mulți producători care nu mai produc mașini cu motor diesel, pentru că eficiența pe care a ajuns să o aibă un motor pe benzină este aceeași cu un motor pe motorină. În același timp știm cu toții că o mașină pe motorină poluează mai mult decât una pe benzină. Acele particule sunt mult mai nocive.

Mașinile rulate sunt o alegere pentru mulți șoferi din țara noastră.

În primele 6 luni ale acestui au fost înmatriculate pentru prima dată în România peste 150.000 de mașini la mâna a doua. Un volum aproape dublu față de cel al automobilelor noi și în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Parcul auto național numără peste 8 milioane de autoturisme, la începutul acestui an. Dintre acestea, peste 5 milioane erau mai vechi de 16 ani vechime. 700.000 au cel mult 5 ani vechime.

The post Tendințe pe piața auto din România: Mai puține mașini electrice, mai multe diesel appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *