Turiști din toate colțurile lumii au venit să vadă o eclipsă inelară de Soare pe Insula Paștelui

Fenomen astronomic spectaculos, în Insula Paștelui. O eclipsă inelară de soare a fost vizibilă în această regiune izolată din Oceanul Pacific. Evenimentul a atras sute de turiști din toate colțurile lumii, care nu au vrut să rateze aceste câteva minute speciale. Următoarea eclipsă inelară va fi în februarie 2026, tot în regiunea pacifică, dar spre Antarctica.

Insula Paștelui a fost scena perfectă pentru urmărirea eclipsei inelare de soare. Sute de turiști veniți din toată lumea au așteptat fenomenul astronomic, așezați la câțiva pași de celebrele statui Moai. Până și animalele de companie au admirat eclipsa prin ochelarii speciali.

Eclipsa inelară are loc când Luna este prea departe de Pământ pentru a acoperi în totalitate discul solar, cum este în cazul unei eclipse totale de soare. Așadar, în aceste condiții, se formează un inel de lumină, care înconjoară silueta întunecată a lunii.

Cei care au asistat la eclipsa pe Insula Paștelui au cântat și au dansat și au purtat ochelari speciali pentru a observa mai bine fenomenul.

Eclipsa a fost vizibilă din Insula Paștelui, Oceanul Pacific, și regiuni mici din Argentina și Chile.

The post Turiști din toate colțurile lumii au venit să vadă o eclipsă inelară de Soare pe Insula Paștelui appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *