Ucraina afirmă că a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea

Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii „cel mai mare terminal petrolier” din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, în timp ce autorităţile ruse au informat la rândul lor despre un incendiu de proporţii, informează AFP.

Kievul şi-a înmulţit atacurile asupra siturilor energetice ruse în ultimele luni, pentru a perturba logistica forţelor armate ale Moscovei care controlează aproape 20% din teritoriul ucrainean după declanşarea în februarie 2022 a invaziei sale asupra ţării vecine.

The General Staff of the Armed Forces of Ukraine confirmed a successful strike on the Feodosia oil terminal, the largest in Crimea for handling fuel used to supply the Russian army. The fire has led to a municipal-level emergency situation. Two streets are closed as the fire… pic.twitter.com/D2oKHtryKb

— NOELREPORTS (@NOELreports) October 7, 2024

Forţele de apărare au efectuat în această noapte o lovitură reuşită asupra unui terminal petrolier maritim al inamicului” care deservea armata rusă în Feodosia, oraş din estul Crimeei, generând un incendiu, a afirmat Statul Major al armatei ucrainene pe reţelele sociale.

Atacul contra acestui terminal petrolier, „cel mai mare din Crimeea ca volum de produse petroliere tratate„, a fost efectuat „cu rachete”, a adăugat armata ucraineană.

Ucraina utilizase deja rachete cu rază de acţiune lungă în special pentru a lovit Statul Major al Flotei ruse la Marea Neagră la Sevastopol, în estul Peninsulei Crimeea, în septembrie 2023.

Cu toate acestea, în ultimele luni, atacurile ucrainene fuseseră întreprinse doar cu ajutorul unor drone de luptă, Kievul deplângând lipsa de rachete şi întârzierile din livrările occidentale.

Autorităţile de ocupaţie ruse din Crimeea au informat despre un incendiu la un depozit petrolier din Feodosia, fără a menţiona atacul ucrainean şi dând asigurări că incendiul nu a făcut victime.

Înregistrări video postate online arată cel puţin două coloane de fum negru înălţându-se spre cer.

Autorităţile de ocupaţie au mai anunţat că „o parte” din oraş nu are energie electrică şi că circulaţia trenurilor suburbane a fost acolo suspendată.

De la declanşarea invaziei sale împotriva Ucrainei, Rusia a întreprins mai multe campanii de lovituri împotriva reţelei energetice ucrainene, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate.

În noaptea de duminică spre luni, armata rusă a lansat un nou atac împotriva Kievului, capitala ucraineană, iniţial cu drone explozive, apoi, spre dimineaţă, cu două rachete balistice Kinjal, potrivit autorităţilor municipale.

Proiectilele au fost doborâte de apărarea aeriană, au asigurat autorităţile, potrivit cărora bucăţi de rachete au căzut peste trei cartiere, în curtea unei grădiniţe, lângă un imobil rezidenţial şi în faţa unui supermarket, fără a face victime.

Un incendiu s-a declanşat la unul dintre aceste locuri, însă a fost stins rapid, potrivit primăriei. Preluare: Agerpres

The post Ucraina afirmă că a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *