Un an de la atacul terorist comis de Hamas. Şeful diplomaţiei franceze, prezent la omagierea victimelor în Israel

Ministrul francez al Afacerilor Externe Jean-Noel Barrot a participat luni dimineaţa la Re’im, în sudul Israelului, la o ceremonie de omagiere a victimelor ucise în timpul atacului Hamas în urmă cu un an, informează AFP.

Conform programului, Barrot, care avea programată în timpul dimineţii o întrevedere cu omologul său israelian Israel Katz, înainte de a se deplasa la Ramallah, sediul Autorităţi Palestiniene, urma să facă o declaraţie la Re’im în prezenţa familiilor victimelor franceze din 7 octombrie.

CITEȘTE ȘI: Ceremonii de comemorare în Israel. Sirenele au pornit la 6.29, ora declanșării atacurilor în 2023

Pe 7 octombrie 2023, comandouri ale Hamas infiltrate dinspre Gaza au pătruns în sudul Israelului, utilizând explozivi şi buldozere pentru a trece de bariera ce înconjoară teritoriul palestinian, ucigând orbeşte oameni în kibbutzuri, în baze militare şi la locul unde se desfăşura festivalul Nova, la Re’im.

CITEȘTE ȘI: Conflictul Israel – Hamas | Imagini nedifuzate din 7 octombrie 2023

Zeci de cetăţeni străini au fost ucişi, luaţi ostatici sau au fost daţi dispăruţi după atacul Hamas asupra Israelului . Franţa se numără printre cele mai afectate ţări, alături de SUA şi Thailanda. Preluare: Agerpres

The post Un an de la atacul terorist comis de Hamas. Şeful diplomaţiei franceze, prezent la omagierea victimelor în Israel appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *