Un italian dispărut în urmă cu 4 ani, căutat în ţara noastră. Mama tânărului, mesaj pentru români: Vă rog din tot sufletul să mă ajutaţi să-mi găsesc fiul!

Un tânăr italian dispărut în urmă cu aproape 4 ani este căutat în România. Alessandro Venturelli, acum în vârstă de 25 de ani, a plecat de la domiciliul său din Sassuolo, regiunea Modena, iar familia a fost notificată, în două rânduri, că acesta ar fi fost văzut în Bucureşti. Mama lui Alessandro cere cu disperare ajutorul românilor în speranţa că, după ani de zile, băiatul ei va fi găsit.

5 decembrie 2020 a fost ultima zi în care Alessandro Venturelli a fost văzut de familia lui. Anchetatorii din Modena au avut ca primă pistă chiar răpirea, mai ales că, în perioada respectivă, mai mulţi tineri din nordul Peninsulei au dispărut fără urmă.

Mama băiatului a ajuns chiar şi în România, mai exact în Bucureşti, după ce a primit informaţii că acesta ar fi fost văzut în sectorul 1 al Capitalei.

Reporterii Ştirilor TVR, au stat de vorbă cu mama disperată dar totodată sigură că fiul ei va fi găsit.

Roberta Carassai, mama lui Alessandro: Fiul meu a dispărut din Sassuolo, pe 5 decembrie 2020. De atunci îl caut fără întrerupere. Ultimele semnale le-am avut din România. Am primit diverse confirmări că Alessandro se poate afla în oraşul dumneavoastră (Bucureşti -n.r.). Sunt aici pentru a cere ajutorul tuturor românilor şi italienilor care se află în România. Vă rog din tot sufletul să mă ajutaţi să-mi găsesc fiul. Mulţumesc mult!

Informaţia că Alessandro ar putea fi în România i-a obligat pe anchetatori să nu închidă dosarul.

La fel ca în România, o persoană dispărută poate fi declarată decedată dacă nu e găsită timp de 4 ani.

Un judecător din Modena a dispus zilele trecute continuarea anchetei pentru încă cel puţin 6 luni. Avocaţii familiei fac şi ei apel la români să-i ajute să-l găsească pe tânăr.

Avocatul familiei Venturelli: Mă adresez locuitorilor din Bucureşti şi autorităţilor române să ne ajute să-l găsim pe Alessandro. Ultimele date sunt că Alessandro s-ar afla în Bucureşti, mai precis în sectorul 1. Rugăm toţi cetăţenii să facă un efort pentru a ne ajuta să-l găsim pe Alessandro al nostru.

Pe fir a intrat şi Interpol, iar familia băiatului a apelat chiar la serviciile unui specialist în găsirea persoanelor dispărute. Autorităţile italiene le-au notificat pe cele din România după ce a apărut informaţia că Alessandro ar fi în Bucureşti.

Reprezentanţii Politiei Capitalei au confirmat pentru Ştirile TVR că autorităţile din Italia au notificat poliţia în legătură cu situaţia tânărului italian. Astfel, se vor pune în aplicare procedurile care sunt necesare în astfel de situaţii.

În momentul dispariţiei, Alessandro era după o perioadă traumatizantă. Îşi pierduse unchiul pe care îl adora şi fusese victima unui cumplit accident de motor.

Se implică în găsirea tânărului, cu tot felul de demersuri, şi societate civilă din Italia.

The post Un italian dispărut în urmă cu 4 ani, căutat în ţara noastră. Mama tânărului, mesaj pentru români: Vă rog din tot sufletul să mă ajutaţi să-mi găsesc fiul! appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *