Un planșeu, doi primari, îmbrânceli între polițiști, un scandal care a durat 24 de ore. De ce nu a intervenit Poliția în cazul conflictului din centrul Capitalei?

Scandalul de luni din Piaţa Unirii, dintre Primăria Capitalei și cea a Sectorului 4, a adus la un loc reprezentanţii a patru instituţii de ordine publică: poliţişti locali din sector şi de la Capitală, jandarmi şi poliţişti naţionali. Poliţia naţională nu a intervenit nici atunci când au apărut incidente şi îmbrânceli între agenții de la Locală. Până acum, şefii Poliţiei nu au explicat de ce nimeni nu a intervenit când au apărut incidente.

Şantierul din Piaţa Unirii dorit de primarul setorului 4 nu mai există. În nici 24 de ore, gardurile şi utilajele au fost ridicate de cei care le-au adus în zonă. Dar numai după ce primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a insistat ore în şir, încă de dimineaţă, că organizarea de şantier este ilegală pentru că nu are autorizaţii şi a emis un ordin de primar pentru desfiinţare.

În Parcul Unirii, totul pare că a revenit la normal. Gardurile au fost demontate, utilajele au fost luate, băncile au fost așezate la locul lor și terenul a fost adus la starea inițială. Acest lucru s-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, când primarul Sectorului 4 Daniel Băluță le-a cerut angajaților săi să se retragă.

Pentru a pune în siguranță integritatea și viața angajaților Primăriei Sector 4, dar și a echipelor care lucrează la consolidarea planșeului peste râul Dâmbovița de la Piața Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor. Consider că violența nu are ce căuta într-o administrație de capitală europeană, a transmis primarul Daniel Băluţă. Dar susţine că doi angajaţi ai primăriei sectorului 4 ar fi fost răniţi de buldozerele care au fost aduse pentru a dărâmă gardurile.

Ciolacu, întrebat cine a câştigat bătălia pe planşeul Unirii: Nu a câştigat nimeni. Toată lumea a pierdut

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că din „bătălia” pentru planşeul Unirii nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut, adică şi primarul general, Nicuşor Dan, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Scandalul a fost aplanat după lăsarea întunericului şi după intervenţia majorităţii liderilor politici. Poliţiştii locali de la sector s-au îmbrâncit cu cei de la Capitală, de faţă cu jandarmii şi poliţia naţională, care a fost chemată pentru a aplana conflictul. Nimeni nu a intervenit.

Asta e o discuție pe care am să o am cu Poliția noastră locală, dar faptul că Poliția Națională este aici, ne obligă și pe ei și pe noi să o lămurim cu Poliția Națională.”

Lucru care nu s-a întâmplat. Polițiștii naționali au fost simpli spectatori la circul făcut de polițiștii locali ai celor două primării. Nici o autoritate nu a explicat până acum de ce nu au intervenit forțele de ordine nici atunci când s-a ajuns la îmbrânceli.

Scandal în Capitală: Primarii se ceartă pentru planșeul Unirii. Nicușor Dan vrea să dărâme gardurile puse de D. Băluță

Scandal uriaș în centrul Capitalei, unde primarul general, Nicușor Dan, a vrut să dărâme gardurile montate de edilul de la Sectorul 4 pentru șantierul de consolidare a planșeului din Piața Unirii. Față în față au ajuns polițiștii locali, de această dată împărțiți în tabere, fiecare cu primarul său. Jandarmii au intervenit să-i despartă.

Am cerut Poliției Capitalei un punct de vedere în legătură scandalul din Piața Unirii şi faptul că agenţii nu au luat nicio măsură. Nu am primit un răspuns direct.

Poliția Capitalei s-a limitat să precizeze că „există un litigiu civil, drept pentru care doar instanța de judecată este competentă a soluționa situația și că cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe.

Reabilitare cu scandal. Primăria sectorului 4 începe lucrările la Planșeul Unirii. Nicușor Dan spune că e nelegal

Scandal în centrul Capitalei, din cauza lucrărilor pentru consolidarea Planşeului Unirii. Față în față au fost polițiștii locali, de această dată împărțiți în tabere, fiecare cu primarul care o conduce, Nicușor Dan sau Daniel Băluță.

The post Un planșeu, doi primari, îmbrânceli între polițiști, un scandal care a durat 24 de ore. De ce nu a intervenit Poliția în cazul conflictului din centrul Capitalei? appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *