Unitatea 1 de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional, după lucrări de întreţinere a unor echipamente

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în seara zilei de 15 octombrie 2024, după lucrări de întreținere a unor echipamente, se arată într-un raport al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat în seara zilei de 10 octombrie 2024, pentru  lucrări de întreţinere a unor echipamente, pentru asigurarea funcţionării optime în perioada anotimpului rece. Lucrările puteau fi realizate doar cu reactorul oprit, se mai precizează în raportul citat de Agerpres.

„Oprirea controlată şi lucrările de întreţinere nu au avut impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, explică reprezentanții Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcţiune în 1996 şi a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul naţional, pe o perioadă de 26 de ani. Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania naţională de energie electrică, termică şi combustibil nuclear din România, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei. Statul român deţine 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

The post Unitatea 1 de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional, după lucrări de întreţinere a unor echipamente appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *