Uraganul Milton ar putea fi cel mai periculos care loveşte Florida în ultimul secol, avertizează Biden

Uraganul Milton ar putea fi cea mai periculoasă furtună care loveşte Florida în ultimul secol, a avertizat marţi preşedintele Joe Biden, în marja unei reuniuni cu consilierii săi la Casa Albă pentru a evalua starea pregătirilor, relatează AFP.

„Trebuie să evacuaţi acum, este o problemă de viaţă sau de moarte”, a afirmat de asemenea preşedintele american, care s-a adresat locuitorilor din Florida (sud-est), unde acest uragan considerat „extrem de periculos” urmează să sosească miercuri.

Joe Biden a renunţat la deplasările prevăzute la sfârşitul săptămânii în Germania şi Angola, ‘având în vedere traiectoria şi forţa prognozate pentru uraganul Milton’, a anunţat marţi Casa Albă, notează AFP şi dpa.

Preşedintele SUA era aşteptat joi seară la Berlin pentru o vizită de stat, prilej cu care urma să aibă o întâlnire în patru sâmbătă cu cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer.

Cei patru urmau să participe în aceeaşi zi la un summit al aliaţilor Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein (sud-vestul Germaniei), în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

The post Uraganul Milton ar putea fi cel mai periculos care loveşte Florida în ultimul secol, avertizează Biden appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *