Vacanțe în România la prețuri ca în vestul Europei. Turiștii preferă să stea la noi doar câteva zile

O vacanţă în România a ajuns să coste la fel ca în Italia, Franţa, Germania sau Spania. Nu oferim, însă, la fel de multe atracții, și poate de aceea, turiștii străini stau la noi doar câteva zile. Stăm prost la capitolul servicii și din cauza lipsei de personal calificat. Iar turiștii nu știu ce posibilități de distracție au, pentru că nu sunt promovate din timp evenimentele.

România a fost vizitată în primele 8 luni ale acestui an de aproape 10 milioane de turişti. O persoană din 10 care şi-a făcut vacanţa la noi în ţară a fost străin, care a stat în medie 2,5 zile, timp în care a cheltuit 500 de euro.

Prea puţin, deşi avem preţuri la cazare şi mâncare asemănătoare cu cele din ţări unde această industrie contribuie cu 10% din Produsul Intern Brut.

O noapte de cazare, pentru 2 persoane, la un hotel de 3 stele în Bucureşti, costă aproape 200 de lei, mai puţin decât la Madrid sau la Viena, însă diferența nu e nici măcar de 50 de lei. Pentru Paris sau Roma e nevoie de încă vreo sută de lei în plus.

Cristian Bărhălescu – membru ANAT: Preţurile sunt cam aceleaşi datorită faptului că şi utilităţile au crescut foarte mult. Noi plătim de 3-4 ori mai mult decât în Franţa sau Spania, ori Italia la energia electrică şi alte utilităţi. Am asistat la investiţii în hoteluri de 4, de 5 stele şi resorturi exclusiviste care automat nu fac altceva decât să ne ducă pe piaţa mondială la un nivel asemănător ca servicii.

Atragem din ce în ce mai mulți turiști străini, dar reuşim să-i ţinem doar câteva zile. Vacanţele în România sunt sub media Uniunii Europene, unde un sejur este aproape o săptămână.

Gabriel Aftenie – director de Centru de Informare Turistică, Bucureşti: Nu avem un calendar de evenimente. Nu avem ce să le oferim acelor turişti pentru a rămâne cât mai mult timp. Nu au posibilitatea să ştie din avans dacă Ateneul Român poate să fie vizitat sau nu. Nu ştiu în avans ce evenimente sunt pe străzile deschise. Nu se ştie dacă anul acesta vom avea târg de Crăciun sau nu.

Centrul Vechi al Bucureştiului este unul dintre principale obiective turistice pentru cei care ajung la noi în ţară şi care se declară mulţumiţi se serviciile primite.

O noapte de cazare în Româna costă, în medie, 434 lei, în creştere cu 5,7% faţă de anul trecut.

The post Vacanțe în România la prețuri ca în vestul Europei. Turiștii preferă să stea la noi doar câteva zile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *