Victimele atacului Hamas din 7 octombrie, comemorate

Victimele atacului Hamas din 7 octombrie, comemorate

Mii de oameni au participat la acțiuni de comemorare pentru victimele atentatelor de la 7 octombrie, în marile capitale ale lumii. Atacul terorist al Hamas a fost condamnat atât la Londra, cit și la Paris, Roma și Berlin.

Pe de alta parte, în Turcia au fost demonstrații de susținere pentru palestinieni și de condamnare a Israelului.

Paris

Sute de manifestanți au mărșăluit în apropierea turnului Eiffel din Paris, pentru a cere eliberarea ostaticilor capturați de Hamas în urma cu un an.

Comunitatea evreiască din Paris a denunțat antisemitismul care, potrivit membrilor asociației, este în creștere, pe fondul înrăutățirii climatului de securitate din Franța.

Roma

Premierul italian Giorgia Meloni a fost la Marea Sinagoga din Roma, pentru a comemora victimele atacurilor teroriste din Israel. Șefa guvernului italian a reafirmat dreptul Israelului de a se apară în fața atacurilor.

De asemenea, În Piazza del Popoplo din capitala Italiei, mai mulți ursuleți de pluș pătați cu vopsea roșie și legați la ochi, au fost prinși de stâlpi.

”Îi reprezintă pe cei care au fost răpiţi,cei despre care nu se ştie unde sunt,dacă mai sunt vii sau morţi. A trecut un an de la această tragedie şi se vorbeşte foarte puţîn despre aceasta.

Londra

Și la Londra a avut loc o demonstrație în memoria victimelor atentatelor de la 7 octombrie.

Caroline Green, participantă la demonstraţie: Mama mea este supravieţuitoare a Holocaustului, eu sunt a doua generaţie. A avut un efect uriaş asupra mea.Ştiam, de asemenea, oameni din Israel. Şi trebuie să îi susţîn, în orice mod pot. Aceasta este o zi foarte, foarte importantă.

Madrid

La Madrid a fost o ceremonie pentru victimele atacurilor Hamas, la care a participat și tatăl unei tinere care a fost răpită și ucisa de teroriști.

Nissim Louk, tatăl lui Shani Louk: Avem nevoie de sprijinul vostru, pe o parte să vă asiguraţi că ştiţi unde se duc banii dumneavoastră, să vă asiguraţi în ce direcţie merge diplomaţia. Şi nu uitaţi imaginea lui Shani pe camionetă, iar dacă aveţi orice dubii, despre ce a bun sau ce e rău, priviţi această fotografie.

Berlin

Sute de persoane au manifestat la Berlin pentru a condamna crimele comise de teroriștii palestinieni în urma cu un an. Rabinul șef al comunității evreiești din capitala Germaniei a făcut un nou apel pentru eliberarea ostaticilor. Iar cancelarul Olaf Scholz a făcut un apel pentru punerea în libertate a israelienilor aflați în mâinile Hamas.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: M-am întâlnit cu rudele celor răpiţi. Am privit feţele oamenilor care nu ştiu dacă îşi vor mai vedea fiicele, mamele, surorile, taţîi, fiii sau fraţii, din nou. Aceasta imagine nu mă va părăsi niciodată. Cu aceste atacuri groaznice asupra Israelului, Hamas a declanşat o catastrofă şi pentru palestinieni.

Turcia

Pe de alta parte, în sudul Turciei a fost organizat un marș de susținere pentru palestinieni, la care s-au scandat mesaje împotriva Israelului și în favoarea teroriștilor Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *