Viktor Orban: Președinția maghiară propune ca, până la sfârșitul anului, Bulgaria și România să adere pe deplin la spațiul Schengen

România trebuie să între în Spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an. Aceasta a fost solicitarea primului ministru maghiar, Viktor Orban, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Ungaria deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar în această calitate va susține ca România și Bulgaria să fie primite cu drepturi depline în spațiul de liberă circulație și pe cale terestră.

Viktor Orban, premierul Ungariei: Când am răspuns la criza din 2008, o discuție importantă a avut loc la summiturile țărilor din zona euro, acesta a fost un exemplu de succes de cooperare. Și asta a condus la introducerea unei convenții internaționale în 2012. Și acum ne confruntăm cu o criză similară. Deci avem nevoie de un angajament politic similar. Summiturile Schengen. Și apoi trebuie să instituționalizăm asta
printr-un acord internațional. Președinția maghiară nu propune doar, doamnă președintă, să consolidăm spațiul Schengen. Președinția maghiară mai propune ca până la sfârșitul anului, Bulgaria și România să adere pe deplin în spațiul Schengen.

The post Viktor Orban: Președinția maghiară propune ca, până la sfârșitul anului, Bulgaria și România să adere pe deplin la spațiul Schengen appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *