Washington Post a anunțat că nu susține niciun candidat la președinția SUA. Jeff Bezos a dezaprobat publicarea unui articol în favoarea Kamalei Harris

Publicația The Washington Post a anunțat că nu va susține niciun candidat la președinția Statelor Unite ale Americii la viitoarele alegeri, provocând o reacție în rândul unora dintre angajații și printre abonații săi, notează BBC. Patronul Washington Post este fondatorul Amazon, miliardarul Jeff Bezos.

CEO-ul publicației William Lewis a spus că decizia a fost o întoarcere „la rădăcinile noastre de a nu susține candidații la președinție” și că ziarul pune capăt acestei practici în viitor.

Decizia întrerupe o tradiție de decenii în care ziarul a susținut un candidat la majoritatea alegerilor prezidențiale din anii 1970, toți fiind democrați.

Conducerea Washington Post Guild, care reprezintă lucrătorii din ziar, a declarat că este „profund îngrijorată” de decizie. Aceasta a adăugat că „membrii fideli” au renunțat deja la abonamente.

Publicația The Washington Post a explicat într-un articol că echipa editorială a redactat o schiță a unui articol în care o susțineau pe Kamala Harris, dar aceasta nu a fost publicată. Decizia de a nu publica acel articol a aparținut proprietarului ziarului, Jeff Bezos.

„Recunoaștem că acest lucru va fi interpretat într-o serie de moduri, inclusiv că o susținere tacită a unui candidat, ca o condamnare a altuia sau ca o abdicare de la responsabilitate. Acest lucru este inevitabil”, a scris Lewis.

Noi nu o vedem așa. Noi o vedem că fiind în concordanță cu valorile pe care The Post le-a susținut întotdeauna și cu ceea ce sperăm de la un lider: caracter și curaj în slujba eticii americane, venerație pentru statul de drept și respect pentru libertatea umană în toate aspectele sale.”

El a adăugat că este, de asemenea că gestul este, „ în sprijinul capacității cititorilor noștri de a se decide” cu privire la cine să aleagă președinte.

Marty Baron, fost editor executiv al The Post, a descris decizia drept o „lașitate, care face din democrație o victimă”.

Deranjantă lipsă de coloană vertebrală într-o instituție renumită pentru curaj”, a adăugat el.

Materialul din Washington Post cu privire la propria decizie a atras sute de comentarii ale cititorilor, mulți spunând că și-au anulat abonamentul la ziar.

Decizia publicației The Post a urmat unui anunț similar venit săptămâna trecută din partea Los Angeles Times, despre faptul că publicația nu susține niciun candidat la președinție anul acesta.

Redactorul editorial de la Los Angeles Times a demisionat după decizia companiei.

„Îmi dau demisia pentru că vreau să clarific că nu sunt de acord ca noi să tăcem”, a declarat Mariel Garza pentru Columbia Journalism Review. „În vremuri periculoase, oamenii cinstiți trebuie să reacționeze. Așa reacționez eu”.

Potrivit lui Mariel Garza, LA Times plănuise să o susțină pe candidata democrată la președinție Kamala Harris, dar planul a fost blocat de proprietarul ziarului, miliardarul Patrick Soon-Shiong.

După demisia jurnalistei, Soon-Shiong a respins această afirmație, scriind într-o postare pe rețelele de socializare că a „oferit oportunitatea” consiliului de redacție al ziarului „de a elabora o analiză faptică a tuturor politicilor POZITIV ȘI NEGATIVE ale FIECĂRUI candidat. în timpul mandatului lor la Casa Albă și modul în care aceste politici au afectat națiunea”.

El a spus că consiliul „a ales să tacă” în loc să-i urmeze sugestia.

Spre deosebire de The Washington Post și LA Times, New York Times a susținut-o pe Harris în septembrie, descriindu-o drept „singura alegere patriotică pentru președinte”.

Candidatul republican Donald Trump a primit vineri un sprijin de la The New York Post, tabloidul deținut de mogulul mass-media Rupert Murdoch.

America este pregătită ca eroicul Donald Trump de astăzi să-și recapete președinția”, se arată într-un editorial din ziar.

The post Washington Post a anunțat că nu susține niciun candidat la președinția SUA. Jeff Bezos a dezaprobat publicarea unui articol în favoarea Kamalei Harris appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *