Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost împuşcat în cap, potrivit New York Times

Liderul grupării islamiste palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, a cărui moarte în Fâşia Gaza a fost anunţată joi de Israel, a fost ucis cu un glonţ în cap, a relatat vineri New York Times, care a intervievat medicul legist şef al autopsiei din Israel, informează AFP.

Însă mai rămân câteva zone gri, potrivit cotidianului american, precum momentul exact în care s-a produs împuşcătura fatală, arma care a fost folosită şi cine a tras.

VEZI ȘI: Cum l-a găsit și ucis Israel pe Yahya Sinwar. Prin moartea liderului Hamas, Netanyahu câștigă politic, dar conflictele în regiune nu se vor încheia. Imagini cu ultimele momente de viață ale teroristului

Liderul grupării armate islamiste palestiniene a fost rănit mai întâi la antebraţul drept în timpul unui schimb de focuri cu soldaţi israelieni, a declarat pentru NYT directorul Institutului Israelian de Medicină Legală, Chen Kugel, care a supravegheat autopsia şi a informat ziarul american despre concluziile acestei examinări postmortem.

Rănit, Sinwar a fost apoi ucis cu un glonţ în cap, potrivit doctorului Kugel.

Israelul a anunţat joi moartea lui Yahya Sinwar, ucis miercuri într-o operaţiune a soldaţilor israelieni la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

The post Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost împuşcat în cap, potrivit New York Times appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *