Zeci de membri ai unei grupări neonaziste, inculpaţi în California pentru trafic de droguri și deținere de arme ilegale

Zeci de membri ai „Peckerwoods”, o grupare de adepţi ai supremaţiei albilor, au fost inculpaţi miercuri în California, mai ales pentru trafic de droguri – o „lovitură critică” împotriva acestei organizaţii criminale neonaziste, potrivit Ministrului american de Justiţie, relatează AFP.

Cantităţi mari de droguri, inclusiv fentanil – un opioid sintetic a cărui utilizare la scară largă a provocat numeroase decese în Statele Unite -, precum şi numeroase arme ilegale au fost confiscate în timpul raidurilor coordonate care au vizat „Peckerwoods din Valea San Fernando”, lângă Los Angeles.

Ideologia violentă a supremaţiei albilor şi activităţile criminale ale ‘Peckerwoods’ reprezintă o ameninţare gravă pentru populaţie„, a declarat procurorul federal Martin Estrada, numindu-i o „forţă distructivă”.

Rechizitorii împotriva a 68 de inculpaţi au fost prezentate miercuri, inclusiv acuzaţii de escrocherie, trafic de droguri, fraudă şi încălcari ale legislaţiei privind armele de foc.

68 indicted in bust of Peckerwoods white supremacist gang in San Fernando Valley https://t.co/wedGDFbahA

— Los Angeles Times (@latimes) October 3, 2024

Potrivit documentelor judiciare, gruparea „Peckerwoods” se află sub ordinele „Aryan Brotherhood”, o bandă pentru supremaţia albilor prezentă în închisoare, şi este aliată cu gruparea „Mexican Mafia”, care controlează majoritatea bandelor de stradă latino din California.

„Peckerwoods” poartă tatuaje şi expun obiecte cu simboluri naziste, precum svastici, numărul „88” (codul pentru „Heil Hitler”) şi avioane germane din al Doilea Război Mondial.

Ministerul american de Justiţie a dat o lovitură critică Peckerwoods din Valea San Fernando”, a declarat ministrul Merrick Garland într-un comunicat. Preluare: Agerpres

The post Zeci de membri ai unei grupări neonaziste, inculpaţi în California pentru trafic de droguri și deținere de arme ilegale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *