Arestare dispusă pe probe indirecte în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crișan

Înalta Curte de Casație și Justiție a luat în considerare mai multe probe indirecte pentru arestarea suspecților din cazul asasinatului de la Arad. Decisive au fost mărturia frizerului care ar fi confecţionat bomba, precum şi faptul că suspecţii s-au aflat în aceeaşi celulă GSM cu locuinţa victimei, în seara de dinaintea exploziei în care a murit omul de afaceri Ioan Crişan. Fiica acestuia și alți doi suspecţi, lăsăţi iniţial în libertate, au fost trimişi în arest preventiv de judecătorii Instanţei supreme. Atenție, urmează imagini și informații cu impact emoţional!

Instanța supremă a analizat toate indiciile anchetatorilor și a ajuns la concluzia că suspiciunile acestora sunt rezonabile și justifică măsura arestului preventiv.

Aceasta deși prima instanță a considerat fix pe dos și i-a lăsat în libertate pe cei 3 suspecți.

Judecătorii Înaltei Curți consideră că procurorii își susțin cazul mai mult cu indicii, decât cu probe indubitabile, iar dovezile din dosar sunt puține.

Alex Costache, jurnalist TVR: Una dintre probe ar fi fost că suspecții s-ar fi aflat în proximitatea locuinței victimei în seara de dinaintea atentatului. În plus, unul dintre presupușii autori ar fi primit o amendă de circulație în zona în care se afla locuința victimei.

În ce o privește pe fiica omului de afaceri, Instanţa supremă a ajuns la concluzia că între aceasta şi tatăl ei erau tensiuni şi nemulțumiri mari legate de gestionarea afacerilor familiei. Așa ar fi ajuns femeia să ia decizia de a-și lichida tatăl, arată judecătorii.

Adrian Cuculis, avocat: Faptul că fata omului de afaceri Ioan Crișan teoretic ar fi scos din conturile firmei 100 de mii de euro și, să spunem așa, ar fi dus o viață luxoasă ulterior decesului tatălui său, nu ar trebui să ducă pe mai departe la gândul că ea ar fi plănuit acest asasinat.

Judecătorii au explicat că jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului permite să existe probe mai puțin solide la arestarea preventivă față de sentința definitivă.

Nu este necesar ca, la momentul arestării, anchetatorii să aibă suficiente probe care să justifice o condamnare, ci trebuie să se stabilească dacă există sau nu date, informaţii, de natură să convingă un observator obiectiv şi imparţial că persoana pentru care s-a solicitat arestarea preventivă a comis o faptă prevăzută de legea penală” (Sursă: Motivarea Instanței)

Colonel (r) Dan Antonescu, fost ofiţer criminalist: E adevărat, în cazul de față sunt foarte multe probe indirecte, dar ele duc clar către un probatoriu destul de bine structurat. Acum, că ar fi vrut cineva să aibă imagini, că așa ne-am obișnuit, mai nou, să avem imagini de la camerele de supraveghere, care să ne arate, fără drept de tăgadă, că avem de-a face cu acea persoană, e foarte greu, mai ales în astfel de situații.

Dan Antonescu a explicat și că acum, cu suspecții în arest preventiv, anchetatorii au ocazia să strângă și mai multe probe.

Polițiștii le pot explica suspecților că vor putea beneficia de reducerea pedepsei, dacă recunosc fapta sau colaborează cu anchetatorii.

Fiica omului de afaceri Ion Crişan, ucis în urma unui atac cu bombă în Arad acum trei ani, ar fi comandat atentatul

Fiica omului de afaceri Ion Crişan, ucis în urma unui atac cu bombă în Arad acum trei ani, este suspectată că ar fi ordonat uciderea tatălui său. La mijloc ar fi o dispută legată de bani, susţin surse judiciare. Alţi 3 bărbaţi au fost luaţi de poliţişti, fiind suspectaţi că au ajutat la achiziţia şi montarea bombei în autoturismul omului de afaceri.

The post Arestare dispusă pe probe indirecte în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crișan appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *