Lipsa forţei de muncă se agravează în Rusia pentru că sectorul Apărării face angajări pe bandă rulantă. Programele ample de recrutare derulate de forţele armate şi companiile din industria de apărare au atras muncitori de la firmele civile, iar dacă la aceasta se adaugă şi efectele emigrării, rata şomajului în Rusia a atins un minim istoric de 2,3%. Economiştii şi firmele de recrutare se aşteaptă ca problemele cu mâna de lucru în Rusia să se agraveze, un factor care ar putea contribui la încetinirea economiei.
Un autobuz care merge din localitate în localitate cu scopul de a face recrutări. Tinerii sunt atraşi cu bani. Când media salariului este de 500 de euro, iar armata oferă în jur de 2000, mulţi nu mai stau pe gânduri.
La banii pe care îi oferă armata recruţilor, 50 de mii de euro pe an şi pentru cei din Belgorod un bonus de 30 de mii, se adaugă şi mai multe facilităţi pentru familie. Şcoli mai bune pentru copii, credite oferite în condiţii avantajoase.
Sunt însă unii care nu pot fi corupţi sub nici o formă ca să meargă pe front.
– Nici pentru 5 milioane nu m-aş duce.
– De ce?
– Nu vreau. Vreau o viaţă civilă. Vreau pace.
Anunţurile pentru recrutare şi suma oferită sunt la tot pasul. Pe panotajul stradal, la metrou, în magazine şi autorităţile spun că fac progrese.
Speznaz sunt forţele speciale ale ruşilor. La Universitatea Forțelor Speciale Ruse din Gudermes, Cecenia, se oferă contracte pe o perioadă scurtă de timp, adică 4 luni.
Pregătirea prevede două săptămâni de exerciţii la universitate şi două săptămâni în Donbass. De când au invadat Ucraina ruşii au recurs la mai multe forme de recrutare culminând cu mobilizarea parţială ordonată de Putin acum 2 ani.
Bugetul Moscovei pentru apărare s-a dublat până la echivalentul a 108 miliarde de euro în 2024, comparativ cu anul precedent.
The post Armata rusă face recrutări. Câţi bani li se oferă tinerilor ca să meargă pe front appeared first on tvrinfo.ro.