Dosarul accidentului mortal din Pantelimon, trimis instanței. Acuzațiile sunt foarte dure, dar avocații au păreri contradictorii despre legitimitatea învinuirilor

Procurorii au trimis în judecată dosarul penal care vizează accidentul din cartierul Pantelimon din București, soldat cu moartea unui băiețel și mutilarea pe viață a surorii lui. Acuzațiile sunt foarte dure, dar avocații au păreri contradictorii despre legitimitatea acestor învinuiri înainte de a ajunge în fața judecătorilor. Între timp pentru familia victimelor fiecare zi este o luptă: pentru a ajuta fetița supraviețuitoare și pentru adaptarea suferinței date de pierderea băiețelului la cote suportabile.

Pe 28 iulie 2024, într-o duminică, se producea un accident extrem de grav chiar la intrarea în parcul Pantelimon din Capitală. Un copil de 9 ani a murit și sora lui de doar 7 ani abia a scăpat cu viața. Autorul accidentului e un adolescent de 16 ani care de atunci s-a confruntat cu acuzații din ce în ce mai grave. La fel și tânărul de 18 ani care-l însoțea și care i-a permis să conducă mașina în parcarea de lângă parc. Acum dosarul va ajunge în fața judecătorilor.

CĂTĂLIN CRĂCIUNESCU – avocat: Parchetul a reglementat încă din faza de urmărire penală faptele cu consecințe deosebit de grave, mă refer la omor, tentativă de omor, ucidere din culpă si va merge până la capăt cu aceste acuzări. La categoria de substante psihoactive s-a retinut faptul că, asa cum atestă două rapoarte medico-legale, care confirmă că acest gaz, protoxidul de azot, crea o stare de incapacitare temporară psihomotorie.

Avocatul care îl apără pe adolescentul care a provocat accidentul mortal reclamă că acuzațiile procurorului sunt dure și că ar fi vorba despre altă încadrare. Susține că, deși a inhalat protoxid de azot, nu există dovezi că acest lucru ar fi influențat capacitatea de discernamânt a șoferului fără permis.

Prin telefon Necea avocatul autorului: Sunt convins că nu vor fi acceptate aceste acuzații în sensul că încadrarea juridică a procurorului e profund nelegală. Avem decizii ale ICCJ în care se statuează în mod explicit că în cazul accidentelor rutiere acuzația e de ucidere din culpă și nu de omor. Sunt două expertize medico-legale plus o analiză de la un laborator care arată că în momentul accidentului clientul meu nu se afla sub influența substantelor psihotrope.

Între timp familia victimelor a trebuit să se adapteze la realitatea tragică de după accident. După înmormântarea băiatului toată atenția a fost acordată fetiței care și-a pierdut un picior.

NICULAE NEFEDOV- bunicul copiilor victime ale accidentului: Familia noastră nu mai are nici un orizont, eram fericiți, eram oameni care ne dezvoltam. Băiatul meu cumpărase un teren și voia să facă o casă pentru copiii lui. Acum zice „pt ce să mai fac?. Mă, dar trăiește fata. Da, dar zice el, băiatul meu…E groaznic. Toată familia e la pământ, nora nu mai mănâncă de atunci, băiatul meu abia mai ciugulește, e terminat.

După amputarea piciorului fetița are nevoie de tratamente, dar și de noi operații. Părinții vor cere compensații, dar nu au stabilit care va fi suma.

The post Dosarul accidentului mortal din Pantelimon, trimis instanței. Acuzațiile sunt foarte dure, dar avocații au păreri contradictorii despre legitimitatea învinuirilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *