Sunt tot mai mulți românii care aleg să petreacă noaptea dintre ani în hotelurile și restaurantele din Serbia. De altfel, în ultimii ani, vecinii de la sud de Dunăre pregătesc petreceri tot mai fastuoase de Revelion, special pentru ei. Românii sunt mari iubitori de bucătărie tradițională sârbească, dar apreciază din ce în ce mai mult şi pârtiile din Serbia.
Zilele acestea, prin vama Porțile de Fier, din Mehedinți trec sute de mașini cu români care merg să petreacă Revelionul în Serbia. Mulţi vin chiar din vestul Europei.
La 11 de kilometri de Porțile de Fier I, dincolo de Dunăre, în orașul Cladova, majoritatea restaurantelor organizează de ani de zile Revelionul pentru români.
La loc de cinste pe masa de Revelion vor fi iepurele umplut cu prune uscate și caise, mușchiul de vită cu piper verde sau friptura de căprioară cu sos de fructe de pădure. Toate, udate cu băuturi aflate la discreția turiștilor.
Nu e de mirare că multe hoteluri nu mai au niciun loc liber. Fiecare hotel încearcă să-și atragă turiștii cu servicii cât mai bune și mai diversificate. De la piscina interioară, saună sau masaj, până la mese pregătite de bucătari cât mai talentați.
Nu toți românii se opresc pe malul Dunării. Unii aleg orașe mai îndepărtate și chiar stațiunile montane unde se schiază şi sunt preţuri foarte bune.
Mulți dintre turiștii români care aleg Serbia spun că în țara vecină găsesc nu numai prețuri mai mici decât la noi în ţară şi servicii mai bune, dar și infrastructura de schi superioară şi chiar mai puțină aglomerație.
The post Tot mai mulți români petrec Revelionul în Serbia appeared first on tvrinfo.ro.