De anul acesta, şoferii vitezomani primesc amenzile direct acasă, fără să mai fie opriţi în trafic. Asta datorită sistemelor moderne de monitorizare a traficului. Este vorba despre radarele fixe pe trepied. Astfel, este redusă la minimum interacţiunea dintre poliţişti şI şoferi. Noul sistem de monitorizare este activ, pentru început, pe A1, A2 şi Drumul Naţional 2, din judeţul Vrancea, iar scopul lui este combaterea accidentelor rutiere.
Autostrăzile care fac legătura între Capitală şi Pitesti, respectiv Constanţa, precum si Drumul Național 2, în județul Vrancea sunt supravegheate de la începutul anului cu ajutorul sistemului E-Sigur.
BOGDAN OPROIU – director adjunct Direcţia Rutieră: Acest sistem va prelua imaginile surprinse cu cinemometrele Trucam. Ulterior, acest sistem va fi extins la nivel național. Constatarea și aplicarea se va realiza de polițiștii rutieri nominalizați în acest sens.
Polițiştii vor contacta proprietarul maşinii şI vor stabili cine se afla la volan în momentul înregistrării video. După identificare, şoferul va fi amendat.
Prin telefon, JEAN TEODORESCU – profesor de legislatie rutieră: Din punctul meu de vedere este o măsură asteptată de mult timp de șoferii civilizați. Ar trebui extins la nivelul întregii țări, dar și în localitate, în special acolo unde traficul e foarte aglomerat. Românul ar trebui să înțeleagă că este urmărit pentru respectarea legislatiei rutiere și va fi sancționat dacă o cameră observă comportamentul agresiv în trafic sau depășirea limitei de viteză.
Pe cele trei artere în care a fost implementat sistemul E-Sigur sunt amplasate câte 3 radare pe porțiunile pe care s-au înregistrat cele mai multe accidente. Şi nu sunt singurele măsuri luate în calcul pentru combaterea accidentelor rutiere.
SORIN ENE – pilot şi instructor de drifturi: Chiar vecinii ungurii, chiar Austria, Germania, Italia, Slovenia știm că acolo mașinile de poliție sunt neinscripționate cu echipaje în civil si au aparate radar. Cred, din ceea ce am văzut, că riscul de a fi depistat e foarte mare și nu știi de unde vine „pericolul”.
În perioada ianuarie-noiembrie 2024, în România au fost aproape 4.000 de accidente rutiere soldate cu peste 1.300 de pierderi de vieţi omeneşti. Potrivit datelor, ţara noastră se află pe locul doi în Europa la numărul de decese în urma evenimentelor rutiere, cu 81 de morți la un milion de locuitori. Pe primul loc în acest top negativ este Bulgaria.
The post Sistem nou de monitorizare a traficului, pe trei artere din țară. Șoferii nu vor mai fi opriți în trafic, iar amenzile vor veni direct acasă appeared first on tvrinfo.ro.