Caută
Close this search box.

Apple dă vina pe China pentru încasările slabe

Apple a sperit investitorii cu știri că vânzările sale au încetinit, considerând că slăbiciunea sa economică este cauzată de China, informează BBC.

Într-o dezvăluire surprinzătoare, producătorul iPhone a anunțat că a anticipat venituri de aproximativ 84 miliarde de dolari pentru cele trei luni până pe 29 decembrie. În noiembrie, acesta prognoza vânzări de cel puțin 89 miliarde de dolari – o previziune care deja dezamăgise investitorii. Prețul acțiunilor Apple au scăzut cu peste 7% în tranzacțiile de peste program, alunecând cu  peste 28% din noiembrie.

Sezonul festiv este de obicei cel mai puternic trimestru al Apple. Dar veniturile de 84 miliarde de dolari ar însemna o scădere de aproape 5% față de aceeași perioadă a anului trecut și vor reprezenta primul declin trimestrial de la an la an din 2016.

Într-o scrisoare către investitori miercuri, directorul executiv Tim Cook a declarat că problemele de vânzări ale firmei au fost în principal în regiunea Chinei Mari, care include Hong Kong și Taiwan și reprezintă aproape 20% din veniturile sale. „Chiar dacă am anticipat anumite provocări pe piețele cheie emergente, nu am prevăzut amploarea decelerației economice, în special în China Mare”, a spus el.

Cu toate acestea, el a adăugat că piețele dezvoltate au văzut și alte probleme, întrucât mai puțini clienți decât se așteptau au ales să facă upgrade la cele mai noi telefoane Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri