Caută
Close this search box.

Afaceristul Puiu Popoviciu este la un pas de a fi adus din Marea Britanie

puiu popoviciu

Ministrul Justitei, Cătălin Predoiu, a declarat că dosarul de extrădare al omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, va intra în ultima fază de apel, în luna martie a anului viitor.

Milionarul Puiu Popoviciu a plecat în Marea Britanie, înainte de decizia definitivă de condamnare, iar procedura de extrădare durează de aproximativ trei ani.

Cătălin Predoiu a declarat că audierile, în apelul formulat de Popoviciu, la decizia de extrădare, vor începe în 15 martie, anul viitor.

„Au fost procesate un număr de 122 de procese în materie de extrădări, 109 sunt dosare de extrădare activă, cereri în care România este stat solicitat.

În cazul Popoviciu, în mandatul european de arestare, emis de Curtea de Apel București, instanța britanică a dispus predarea la data de 12 iulie 2019, persoana a declarat apel, apelul urmând a fi judecat la o dată ce nu ne-a fost comunicată încă.

Cu toate acestea, astăzi avem o informare neoficială, procurorii care reprezintă mandatul de extrădare în aceată procedură au informat că audierile în apel vor începe pe 15 martie 2021”, a precizat ministrul Justiției.

Popoviciu a fost condamnat pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la şapte ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, în Dosarul Băneasa.

În momentul în care justiția din România a dat sentința, Puiu Popoviciu era în Marea Britanie și s-a predat, însoțit de avocat, ofițerilor de la London Metropolitan Police. Ulterior, a fost eliberat pe o cauțiune de 200.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri