Caută
Close this search box.

Un preot era să înece la Botez copilul unui jurnalist. Ce povesteşte acesta

Ionuț Tudorică, redactor șef adjunct la publicația Economică, relatează cum a reușit să-și salveze copilul, după ce un preot era să îl înece în cristelniță, în timpul botezului.

Înțeleg că s-a înecat un copil în cristelniță. Nu e primul și nu va fi nici ultimul, din păcate, până nu se schimbă obiceiul ăsta absolut prostesc. Care n-are nici o legătură cu Dumnezeu. Sau cu Hristos.

Copilul meu cel mic, Andrei, urma să fie botezat la o biserică din cartierul Turda al Bucureștilor. Mama lui s-a ocupat de toate oficiile și i-am sugerat să-i sugereze popii să nu-l scufunde la botez. Că botezat ești cu apă, nu cu scufundare.

Zis și făcut. Ajungem în ziua cu pricina, popa promițându-i femeii că nu se va întâmpla asta. Și-l scufundă, frate. Moment in care l-am înjurat. Nu mai țin minte exact ce i-am zis, dar a fost ceva de genul ‘de ce morții mă-tii ai făcut asta?’. Moment în care asistența a rămas consternată. Familia fetii fiind chiar uimită peste măsură că l-am înjurat pe popa, în biserică.

Îl scoate din cristelniță și femeile se duc la masă, să-l îmbrace. Au trecut câteva secunde de liniște (totală) și m-am dus între ele și le-am dat la o parte.

– Bă, voi nu vedeți că nu mai respiră??

Și l-am luat de pe masă și l-am întors invers și am început să-l bat pe spate până a început să plângă, în sfârșit.

Îmi venea să-l omor pe popă, care între timp dispăruse din încăpere. Asta e povestea. La botez, mi-am salvat copilul de la inec. După ce popa promisese că nu va face aia.

Obiceiul ăsta trebuie să înceteze.Să fie schimbat. Adică, au schimbat Tatăl Nostru, că nu sună bine ‘și nu ne duce pe noi în ispită’ și nu se poate schimba asta?”, a povestit Tudorică, pe Facebook.

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire, pe parcursul anchetei care se desfășoară, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri