Caută
Close this search box.

Astăzi se votează proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor

Secţia specială

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) va intra pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Camerei Deputaților.

Ședința este programată să înceapă la ora 10, iar votul final va avea loc la ora 12.00, chiar când publicăm această informaţie.

„E neuzuală participarea președintelui Camerei Deputaților la reuniunea Comitetului liderilor. De regulă, Comitetul liderilor funcționează sub conducerea liderului de grup, care conduce grupul cel mai numeros.

A fost necesară prezența mea pentru că liderul de grup al PSD a refuzat pur și simplu să supună la vot o propunere formulată de domnul Moşteanu, și anume aceea de a introduce pe ordinea de zi a ședinței de plen proiectul de lege privind desființarea Secției speciale.

Colegii m-au invitat la reuniunea Comitetului liderilor. Evident, am condus Comitetul liderilor și am supus la vot această propunere, care a fost adoptată. Ca atare, proiectul de lege privind desființarea Secției speciale va intra pe ordinea de zi a ședinței de plen de mâine”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă mai există posibilitatea schimbării amendamentului prin care magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu încuviințarea CSM, președintele Camerei Deputaților a răspuns:

„Este raport făcut. Cred că obiectivul nostru fundamental este să desființăm Secția specială. Este un angajament pe care l-am luat în fața cetățenilor români. Este o recomandare formulată în raportul Comisiei Europene, pe care trebuie să o respectăm.

Să nu uităm că avem obiectivul să îndeplinim recomandările pentru a putea să încetăm Mecanismul de Cooperare și Verificare și nu numai de asta, ci pentru a putea aduce normalitate în funcționarea justiției”.

Orban a mai spus, întrebat dacă proiectul de lege privind desființarea SIIJ ar putea fi modificat la Senat, că:

„Noi suntem în dezbaterea la Camera Deputaților, prima sesizată. Avem un termen de dezbatere și de adoptare pe care vrem să îl respectăm și vrem că în Camera Deputaților să desființăm Secția specială și să aprobăm legea așa cum a ieșit în raportul realizat de Comisia juridică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri