Caută
Close this search box.

Cine sunt medicii care semnează scrisoarea antiguvernamentală a Adinei Alberts

adina alberts

Adina Alberts, medic estetician, s-a poziționat tranșant contra măsurilor restrictive impuse de autorități, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. Recent, a lansat o scrisoare deschisă, prin care a transmis că „medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului”.

La final, a adăugat numele a alte 28 de cadre medicale, majoritatea medici dentiști, care s-ar fi alăturat inițiativei ei. Colegiul Medicilor s-a delimitat total de scrisoarea cu pricina, dar a și adăugat că unul dintre medici nu știa de existența documentului și că nu a semnat o astfel de scrisoare.

Pe lista Adinei Alberts, apar 29 de nume, cu tot cu al ei. Dintre acestea, 16 sunt dentişti, doi sunt farmaciști, restul având diferite specializări, cum ar fi neurochirurgi, pediatri, oftalmologi sau medici de familie. Unii dintre ei au o activitate constantă pe rețelele de socializare și au distribuit și au scris, de-a lungul pandemiei, diverse mesaje demne de teoriile conspirației.

Unii nu cred în pandemie, alții sunt contra vaccin, iar câțiva promovează diverse leacuri pentru prevenirea bolii, cum ar fi tinctura de propolis pe pâine și apă, cu sare pe nas. Damian Baciu, unul dintre medicii care apare pe lista, este medic primar pediatru, specialist în vaccinologie, în Brașov.

Acesta distribuie frecvent pe Facebook mesaje contradictorii, cum ar fi „în perioada februarie-decembrie 2020 toate decesele au fost declarate ca fiind provocate de COVID-19”, susține că Ivermectina, medicamentul controversat care nu este aprobat pentru tratarea COVID-19, ar trebui să fie vândut la liber în farmacii, dar și că vaccinurile contra virusului reprezintă un experiment.

insert 1
 

insert 2
 

insert 3
Răzvan Constantinescu este medic primar de medicină internă și gastroenterologie, la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași.

Acesta susține că pandemia este o mascaradă, că măștile nu au ce caută pe fetele oamenilor și că pandemia „se bazează pe teste pcr și decese false”.

insert 4
 

insert 5
 

insert 6
 

insert 7

Camelia Smicală este medic specialist de medicină de urgență și locuiește în Finlanda, informează Ziare.com. Aceasta încurajează protestele față de restricțiile din România și a susținut-o pe Flavia Groşan, medicul care a declarat că își tratează pacienții bolnavi de COVID-19 după o schemă proprie de tratament.

insert 8insert 9
Aurel Băcean este medic primar neurochirurg în Timișoara. Acesta este medic și la „Centrul de Biorezonanţă Dr. Bacean”, unde a postat pe Facebook o serie de „măsuri de bază pentru profilaxia COVID-19”, făcute de el, chiar traduse în mai multe limbi.

Printre măsurile menționate de el, „pentru prevenirea infecției cu COVID-19”, se numără „apă cu sare trasă pe nas”, „tinctură de propolis câteva picături pe puțîn miez de pâine” sau „inhalaţii cu ceai de mușețel și o ceapă necojită, tăiată în patru”.

insert 10

insert 11

Adrian Cacovean este medic primar de chirurgie cardiovasculară, în Râmnicu Vâlcea. Acesta susține că oamenii ar trebui să refuze să mai între în magazinele care iau temperatura clienților și care le solicită să poarte masca și că măsurile nu se vor relaxa nici dacă ar fi vaccinată toată populația lumii.
insert 12
insert 13insert 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri