Caută
Close this search box.

Ciucă: În discuţiile cu preşedintele Iohannis, a fost abordată şi renegocierea PNRR

ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Parlament, unde participă la şedinţa conducerii PNL, despre renegocierea PNRR, cerută de cei de la PSD, pentru modificarea procentului din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4%, că a fost o discuţie, în întâlnirea pe care membrii Guvernului au avut-o cu şeful statului, la începutul lunii ianuarie.

Însă în cursul acestei discuţii nu s-a problema de a se ajunge la un acord, în această privinţă. Ciucă a mai precizat că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre acest procent, şi că urmează să se realizeze reforma pensiilor.

Premierul a fost întrebat şi despre o posibilă majorfare a pensiilor, în toamnă, el arătând că în acest moment nu este un subiect în analiză.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis că nu va renunţa sub nici o formă, la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem, el precizând că o creştere a pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.

Ministrul a arătat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii ianuarie, ”inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB, pus din pix de Cristian Ghinea, de la USR”, iar ”domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri