Caută
Close this search box.

Reconstrucția Ucrainei trebuie să includă și replantarea pădurilor, depoluarea terenurilor și a apelor

Reconstrucția Ucrainei

Planul de reconstrucţie al Ucrainei, care va fi discutat luni şi marţi în Elveţia, ar trebui să includă un capitol de mediu pentru a restabili ecosistemele devastate de război, a spus, vineri, comisarul european Virginijus Sinkevicius. Oficialul a vorbit în cursul unei recente vizite în Ucraina despre un „ecocid”: „Pe lângă bilanţul uman şi infrastructurile devastate, mediul plăteşte un tribut greu în Ucraina”.

„Distrugeri masive de păduri, terenuri agricole minate şi poluate de substanţele chimice răspândite de arme şi muniţii, cursuri de apă şi soluri contaminate în jurul siturilor industriale bombardate. Pe lângă bilanţul uman şi infrastructurile devastate, mediul plăteşte un tribut greu în Ucraina”, a declarat comisarul de mediu într-un interviu pentru AFP, citat de Digi24.

„Trebuie să vedem amploarea dezastrului provocat de strategia rusă: există vieţi şi destine umane distruse, familii separate şi, de asemenea, pagube de mediu. Când ajungi într-o pădure şi vezi 700 de hectare distruse, reduse la tranşee, este ceva care te bulversează, este o crimă de mare anvergură”, a spus el, potrivit sursei citate de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri