Ţelina şi lămâia, o combinaţie care combate diabetul şi hipertensiunea arterială

Cercetătorii susțin că există peste 200 de specii de plante care au proprietăți hipoglicemiante.

Potrvit la taifas.ro, printre acestea se află și unele alimente comune, precum dovleacul, ceapa, legumele crucifere, verdețurile, scorțișoara, semințele de schinduf, afinele sau castravetele amar. Țelina este de asemenea unul din ele. Această rădăcinoasă conține nutrienți care pot ține departe diabetul și hipertensiunea arterială, ajutându-i totodată pe cei care suferă deja de aceste boli.

Prin faptul că previne creșterea nivelului de zahăr din sânge, țelina protejează pancreasul. Ajută totodată la controlul tensiunii arteriale și a nivelului de grăsimi din sânge. De aceea consumul de țelină este important pentru persoanele cu risc de boli cardiovasculare sau probleme osoase sau articulare. Vitamina K din țelină îmbunătățește metabolismul glucozei și ajută la combaterea inflamațiilor, reducând astfel sensibilitatea la insulină.

Un studiu apărut în 2012 în Jurnalul Diabetes Care a arătat că femeile și bărbații care cu niveluri mari de vitamina K în corp au un risc mai mic de diabet de tip 2. Un studiu recent (2012), publicat în Jurnalul American de Boli Infecțioase a arătat că bacteria Helicobacter pylori crește riscul diabetului de tip 2 de 3 ori.

Cercetătorii susțin că țelina poate bloca creșterea acestei bacterii. În medicina chineză, țelina este recomandată pentru prevenirea sau tratarea diabetului. Un mod simplu de a incorpora țelina mai des în dietă este sub formă de salată (țelină rasă sau tăiată cubulețe, stropită cu suc de lămâie), sau sub formă de suc, amestecat cu suc de lămâie. Sucul se poate bea cu 30 de minute înainte de micul-dejun sau de altă masă a zilei, pentru reglarea nivelului zahărului din sânge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *