Nu dor nici luptele pierdute, nici ranile din piept nu dor, cum dor acele brate slute care să lupte nu mai vor!
Militari ai Armatei Romaniei, activi, în rezervă sau în retragere, dar și din celelalte institutii ale Sistemul de Aparare, Ordine Publică și Securitate Natională , împreună cu familiile acestora, sub nicio formă NU mai votați partidele aflate în prezent la guvernare , sau majoritare în parlament , dar în special , nici persoane care au făcut parte din aceste structuri , indiferent că vor candida ca independenți , sau pe listele oricărui partid , deoarece s-a demonstrat foarte clar faptul că sunt împotriva itereselor apărării statului român , contribuind voit sau tacit la bătaia de joc împotriva noastră, în special a rezerviștilor. Acești diavoli politici , aceste slugi ale occidentului , au contribuit masiv și pasiv la prăbușirea moralului nostru , element de bază al puterii de luptă , sub un nivel alarmant , sub nivelsuportabil , datorită nedreptăților create în sistemul pensiilor militare , între pensionari militari , asistînd la eliminarea drepturilor noastre cîștigate în zeci de ani. Toate aceste avalanșe, după ce ne-am pus viața la dispoziția țării. Niciodată și nicăieri nu poate fi vorba despre o egalitate în drepturi , atîta timp cît nu există o egalitate în obligații , interdicții și limitări ale exercițiului drepturilor!”
Sub nicio formă nu mai putem sta pasivi. Puterea stă în mintea și votul nostru. Nu mai ascultați de promisiuni, nu mai mergeti după fentă. Prin votul nostru le-am asigurat un loc de muncă foarte bine plătit , de parlamentar, sperînd că la rîndul lor , avînd puterea , să contribuie cu decență la punerea noastră în drepturile legale , eliminînd discriminările , în special cele create în sistemul de pensii militare/pensii de serviciu (L 223 din 24 iulie 2015).
Unde vedeți și cunoașteți persoane din aceste sisteme/structuri, care candidează pe liste sau independenți, sub nicio formă NU îi mai votați – nu contribuie cu nimic la îmbunătățirea calității vieții noastre, nu au nici un fel de inițiativă, dimpotrivă, își urmăresc numai propriul interes.
Sunt foarte multe cadre militare din aceste structuri care nu au nici un fel de atitudine, în vederea îmbunătățirii legilor, în special cele specifice pensiilor militare (Legea 223 din 24 iulie 2015). Nu au nici un fel de inițiative privind eliminarea Ordonanțelor sau abrogarea lor: -art. 40/OUG 57/2015 -art. VII/OUG 59/2017 -art. 41, 84/OUG 114/2018.
Ordonanțe , care afectează negativ punerea în aplicare a L223/2015, așa cum a fost promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 556 din 27 iulie 2015. Solicit, din timp, luarea de atitudine și distribuirea, redistribuirea periodică, pe toate rețelele, pe toate sursele, a acestui apel/comunicat.
Tăcerea , nepăsarea , polemicile , ironia , sau lipsa de atitudine , nu sunt o soluție !
Permanent suntem în urma evenimentelor. Suntem permanent într-o apărare anemică , fără rezultat , pe principiul ,,munca în zadar”, sau ,,aflarea în treabă la români” !
Nu facem nimic atunci cînd se poate face ceva , dar încercăm , sau ne facem că încercăm, să facem ceva, atunci cînd nu se mai poate face nimic. Nu mai avem timp de așteptat. Ignoranța politicienilor față de calitatea vieții noastre, a rezerviștilor, va costa foarte mult România și poporul român, afectează grav securitatea României !
Se pare că ne-am născut slugi și sclavi , nesimțiți , excroci și trădatori, nu avem minimul de decență ,onoare, verticalitate, demnitate !!!
Nepăsarea voastră față de armata proprie va duce inevitabil la hrănirea armatelor străine………. după cum se și vede……….
T r e z i ț i-v ă !
Trebuie să înțelegeți domnilor , că la ceas de răscruce veți avea o mare surpriză , implicarea noastră va fi la nivelul pasivității față de interesele noastre și a moralului scăzut , adică ,,0″ Jurămîntul/contractul față de patrie și popor, trebuie respectat de ambele părți. Nu ați făcut altceva domnilor, decît să schimbați regulile jocului în timpul jocului, mîrșăvește.
Ați folosit politica mizerabilă a pașilor mărunți , pînă cînd toate drepturile noastre cîștigate de zeci de ani au dispărut.
Nu am văzut un politician, parlamentar, provenit din aceste structuri sau lider de asociație/sindicat, care sunt cu zecile , să comunice repetat în mass media , pe înțelesul tuturor , toate incompatibitățile avute ca activi !
Alooooo , domnilor, cum se compensează incompatibitățile ?
,,Pensiile militare nu sunt pensii , sunt solde !
Noi nu avem un loc fix , ne mutăm dintr-o parte în alta.
Dacă vine războiul , ne ducem la război , dacă nu vine , îl așteaptăm” . Statul român s-a angajat prin contract că se vor respecta toate drepturile noastre ca militar , atît ca activi cît și ca rezerviști/retragere și NU a făcut-o.
Nu cumva domnilor , care reprezentați statul/țara , să credeți că noi mai avem vreun motiv să zicem din nou ,,am înțeles” !
Text scris de G-ral CRISTIAN MARIAN GOMOI
4 răspunsuri
Ma uit cu scârbă la camarazii noștri cum se gudură pe lângă gâzi, porumbei, prelipceni, ciutaci și alții asemenea pentru o mână de mămăligă! Acum câteva zile porumbel de la Antena 3 a înjurat militarii români o jumate de oră iar apoi a „dat legătura” unui colonel în rezervă să explice cum stă treaba cu Ucraina. Că panarama îți face treaba e normal – e o simbriașă parșivă (viitoare posesoare de pensie specială de jurnalist care, poate nu știți, nu a fost inclusă în desființare rin PNRR).
Ce căuta camaradul nostru milog???? Ce comportament de slugă!!!
Atâta timp cât în comisiile parlamentare se vor regăsi cozi de topor ( foști militari,tineri școliți prin străinătate,trântori la ciolanul părinților iar apoi lătrători in parlament,iubitori de ,,democrație occidentală,slugi supuse unor funcționari din UE,NATO,SUA ,fara coloana vertebrala) țara noastră va aluneca iremediabil în mlaștină coloniei.De fapt mai au să ne fure identitatea,tradițiile,sufletul.
Suveranitatea si Securitatea Nationala a Romaniei implica toate problemele socieatii: economia, echilibrul social, educatia, sanatatea, apararea, diplomatia, justitia, administratia si ordinea publica.
Scopul Securitatii Nationale este legitimat inclusiv prin promovarea si apararea intereselor fundamentale ale Romaniei , protejarea cetatenilor romani, garantarea drepturilor fundamentale si a libertatilor individuale ale acestora si ale membrilor comunitari.
Atingerea acestui scop este serios amenintata de incompetenta, intensificarea fenomenului coruptiei si a infractionalitatii care pericliteaza indeplinirea obiectivelor nationale si afecteaza in special functionarea sistemului politico-institutional, eficienta si continuitatea procesului de reforma economico-structurala, implementarea unei economii eficiente, extinderea si consolidarea relatiilor cu statele democratice occidentale si cu institutiile economico-financiare paneuropene, integrarea deplina in structurile euroatlantice.
SUVERANITATEA prin definitie este pretentia unui popor de a fi autoritatea politica, nesupusa fata de vreo alta putere superioara, in ceea ce priveste luarea deciziilor politice si aplicarea lor. In sistemul sociopolitic mondial SUVERANITATEA este pretentia statului de a se autoguverna pe deplin, conform unor norme de drept bazate pe o anumita morala, iar recunoasterea mutuala a pretentiilor la suveranitate este baza societatii internationale.
Dupa decembrie 1989 poporului roman i s-a deschis calea istorica spre suveranitate si la autodeterminare totala, dar aceste deziderate nu se pot realiza din cauza INCOMPETENTEI si IMORALITATII datorate proprilor nostri romani semidocti, submediocri, incompetenti (paranoici) care se vor, prin autoimpunere a se autointitula elite sau “genii” politice sau publice precum si a coruptiei generalizate care stapineste Romania si este prezenta in toate domeniile vietii sale (invatamint, sanatate, administratie, justitie, etc.)
Pentru a i se reda SUVERANITATEA si stralucirea dumnezeiasca meritata poporului roman trebuie reduse pe cat posibil din spatiul public, dilentantismul, impostura, submediocritatea si flagelul CORUPTIEI pe care il exercita nonvalorile (asa zisele elite politice) asupra sa. In acest scop este nevoie mai intii de toate de o PUTERE POLITICA formata din elite cu competente dovedite, comparabile cu cele existente in statele emancipate ale lumii si cu grad ridicat de INEGRITATE si MORALITATE.
Majoritatea alesilor din Romania, au cv-ul mult discutabil si neonorabil, (unii nu au ce trece in cv) pe linga faptul ca nu au vocatie , virtuti umane, pentru administrarea destinelor umane si nici maiestria politica necesara, poseda un spirit intreprinzator pentru afacerile private (de tip fraudist-BANDITESC) mult mai dezvoltat comparativ cu cel al afacerile publice (la unii lipseste cu desavirsire). Drept urmare discursurile si disputele lor politice publice au ca subiect, de cele mai multe ori, acuzatii reciproce despre fapte de necinste si dosare penale care nu pot fi solutionate in mod obiectiv de o justitie, conceputa tot de ei si in care, in posturile cheie activeaza doar oamenii lor.
Ocupantii functiilor publice de rang inalt, inclusiv acolitii lor, sustin si dovedesc prin exemple personale, atit poporului roman cit si europenilor, ca cel mai bun model de viata este, sa ai raspunderi de comunist si drepturi de capitalist, ignorind pur si simplu faptul ca interesul public trebuie sa primeze si ca acesta reprezinta bunastarea generala in societatea fie capitalista sau comunista. Dilemele de acest tip, existente in societatea romaneasca aflata in proces de tranzitie fara limita sau orizont, nu pot fi rezolvate decit de Societatea Civila.
Romania va pasi pe calea progresului general cind relatia actuala
POLITICA = MAFIOTISM + IMORALITATE + INCOMPETENTA + GOLANEALA
va fi inlocuita cu
POLITICA = MORALITATE + COMPETENTA + DARUIRE PENTRU SEMENI + NOBLETE
si cind sfera politica va contine mai putina demagogie decat exista in prezent si mult mai multa credibilitate.
SISTEMUL POLITIC existent s-a dovedit a fi categoric lipsit de capacitatea de a oferi societatii romanesti postdecembriste caile necesare pentru PROGRES, iar caracterizarea sa se regaseste in remarca marelui dramaturg Ion Luca Caragiale valabila si astazi “Partide politice in sensul european al cuvintului, formate de traditii sau de interese de clasa noi sau mai recente si in care programele sa se bazeze pe principii sau idei progresiste, nu exista in Romania”. Renumitul Octavian Goga scria despre România în 1916 cu aprecieri care se potrivesc si astazi „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…
Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii, improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…
Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.
Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica).
Un popor nu se poate dezvolta fara a avea propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta;
– Societatea Civila Organizata, ca factor esential de influentare a puterii, baza de formare si rampa de lansare a membrilor elitei politice (notiuni care inca nu au reprezentare reala pentru societatea romaneasca), trebuie sa aiba taria si capacitatea necesara pentru a reactiona in diverse moduri sa împiedice desfriul clasei politice petrecut in cei 33 ani de postcomunism;