Schimbările radicale de vreme produc un șoc în organism. Pentru mulți poate fi ușor de gestionat, pentru alții, dimpotrivă. Și sunt câteva categorii de persoane expuse la riscuri. Medicii atrag atenția că acest val de căldură e cu două fețe. În plus, trebuie să ținem cont că ne aflăm în plin sezon de viroze.
În primul rând, alimentația joaca un rol important pentru a ne însănătoși. În cazul unei îmbolnăviri, corpul are nevoie de mai multe calorii decât în mod normal iar alimentația trebuie să fie adaptată din punct de vedere caloric, astfel încât să aducă o mai mare calitate nutrițională.
trebuie să favorizăm hrana semisolidă mai ușor de înghițit, de pildă supele de legume pentru că au un conținut de fibre și minerale.
alimentele cu aport mare de vitaminele C și D găsite în citrice,ardei, ciuperci sau usturoi.
proteinele sunt esențiale, din surse precum ouă, pește, carne albă.
Trebuie să eliminați din meniu alimentele prea grase.
Trebuie să știți că o mare parte din apărarea noastră imunitară se află în sistemul digestiv iar flora intestinală este compusă din milioane de bacterii care ne scapă de o parte din microbi, așadar este bine să consumați alimente bogate în probiotice, adică acele bacterii care reglează flora intestinală, restabilesc echilibrul ei și ajută în lupta împotriva bacteriilor periculoase. Iaurturile sunt purtătoare naturale de probiotice.
De asemenea, nu este bine să țineți cure de slăbire dacă v-ați îmbolnăvit. Dietele riscă să ducă la o scădere a proteinelor prezente în corp iar ele sunt indispensabile în lupta contra infecțiilor și foarte important este vă hidratați corespunzător.
În ceea ce privește activitatea fizica, este bine sau nu să facem sport? Corect este să fim responsabili cu noi și cu ceilalți din jurul nostru. Mai mult de atât corpul se poate deshidrata mult mai repede înrăutățind starea de sănătate. Cel mai indicat este să alegem odihna și repausul.
The post Ce putem face când deja ne confruntăm cu simptomele virozelor appeared first on tvrinfo.ro.