Friptură din larve de palmier, cu garnitură de orez, pentru orfanii din Congo

Friptură din larve de palmier, cu garnitură de orez, pentru orfanii din Congo

Viermii devin o sursă importantă de hrană în Africa tot mai săracă. Un orfelinat din Congo le pune copiilor pe masă un preparat cu totul neobişnuit în lumea modernă, larve de palmier, bogate în proteine, cu garnitură de orez. Autorităţile încearcă astfel să combată malnutriţia în rândul celor defavorizaţi.

Scenele sunt greu de imaginat pentru cei mai mulţi dintre noi. Viermii se mişcă în oala aflată pe foc, în timp ce copiii abia aşteaptă să mănânce. Viermii groşi sunt aşezaţi pe farfurii, cu garnitură de orez şi sos de roşii.

Jumătate din copiii aflaţi în orfelinatele din Congo nu numai suferă de malnutriţie şi foamete.

Un ONG le vine în ajutor şi îi aprovizionează cu larve de palmier de la fermele înfiinţate cu acest scop. Mai mult, voluntarii speră să crească producția de viermi la 300 de kg pe lună, pentru a satisface cererea în continuă creștere, conform TVRInfo.

Francoise Lukadi, inginer agricol: După cum știți, nu toată lumea are acces la produsele din carne. Așa că a trebuit să apelăm la proteine ​​ durabile, în special insecte, deoarece acest lucru a fost dovedit științific. Carnea nu are o concentrație mai mare de proteine ​​decât insectele.

Houenou Ronelle, cercetător: Este o activitate ușor de desfășurat, pentru care nu este nevoie de mari investiții. Se poate face aproape oriunde, cu excepția cazului în care clima nu este potrivită.

Pe măsură ce schimbările climatice și creșterea populației au dus la foamete extremă în Africa Subsahariană, tot mai mulți apelează la insecte ca sursă alternativă de hrană.

În unele restaurante, viermii de palmier sunt prezentaţi ca o delicatesă.

Susținătorii laudă insectele, despre care spun că sunt bogate în nutrienți şi au o amprentă de mediu mult mai mică decât animalele pe care le creştem pentru hrana tradițională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *