Biden şi Netanyahu „se vor vedea probabil” la sfârşitul lunii iulie, la Washington

Preşedintele american, Joe Biden, şi Benjamin Netanyahu „se vor vedea probabil când premierul israelian” se va afla la Washington la sfârşitul lunii iulie, a afirmat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, fără alte detalii, notează AFP.

Prim-ministrul israelian a fost invitat să ţină un discurs în faţa Congresului american pe 24 iulie.

Cei doi lideri, a căror relaţie complicată este binecunoscută, au avut joi o discuţie telefonică dedicată negocierilor în curs privind încetarea focului în Fâşia Gaza, însoţită de eliberarea ostaticilor.

Joe Biden a oferit Israelului un sprijin politic şi militar de neclintit după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie şi pe tot parcursul războiului purtat de atunci pe teritoriul palestinian.

Cu toate acestea, el şi-a exprimat public unele rezerve cu privire la modul în care Benjamin Netanyahu orchestrează ofensiva militară, în timp ce bilanţul civililor palestinieni continuă să crească, iar Fâşia Gaza se confruntă cu o criză umanitară gravă.

Preşedintele american a ameninţat în special că va pune sub semnul întrebării furnizarea de arme americane, cruciale pentru Israel, în cazul unei operaţiuni terestre majore la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

Ulterior, Statele Unite au suspendat un singur transport de bombe către aliatul său, reaminteşte AFP.

Preluare: Agerpres

CITEȘTE și Casa Albă consideră un progres o nouă propunere a Hamas de încetare a focului în Gaza. ”E o muncă semnificativă care trebuie făcută cu privire la unele etape de punere în aplicare”

The post Biden şi Netanyahu „se vor vedea probabil” la sfârşitul lunii iulie, la Washington appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *