EURO 2024: Franţa, calificată în semifinale, după o victorie la penalty-uri cu Portugalia (5-3)

Selecţionata Franţei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Portugalia cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un meci în care scorul a fost alb, 0-0, atât la finalul celor 90 de minute, cât şi după prelungiri.

Portarul Diogo Costa nu a mai reuşit magia din optimi, când a apărat trei lovituri de departajare în faţa Sloveniei, norocul surâzând de data aceasta Franţei, care a transformat tot, prin Ousmane Dembele, Youssouf Fofana, Jules Kounde, Bradley Barcola şi Theo Hernandez.

De la lusitani a ratat Joao Felix, care a trimis în bară, iar Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva şi Nuno Mendes au marcat din punctul cu var.

”Les Bleus” şi-au luat astfel revanşa pentru finala pierdută la EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Franţei.

Portugalia a fost echipa care a condus jocul, a avut o posesie mai bună şi mai multe ocazii, însă francezii au fost periculoşi de fiecare dată când au atacat.

În prima repriză cele două formaţii au reuşit în mare măsură să se anihileze reciproc, rezultând foarte puţine ocazii de gol.

Theo Hernandez (20) a trimis un şut de la circa 27 metri, respins de Diogo Costa. Mbappe a centrat periculos în faţa porţii (22), dar Diogo Costa a respins. Selecao s-a remarcat la o lovitură liberă a lui Bruno Fernandes (42), care s-a dus peste poartă.

Jocul a fost mai activ după pauză, dar şutul expediat de Mbappe de la 20 de metri (52) a fost reţinut de Diogo Costa.

Maignan s-a remarcat la şutul lui Bruno Fernandes (61), iar Cancelo a trimis peste poartă la scurt timp.

Vitinha a ratat o mare ocazie (63), şutând în portar de la 8 metri, la centrarea lui Leao, după care Maignan a blocat reluarea lui Ronaldo cu călcâiul.

Deşi echipa antrenată de Roberto Martinez a mai avut mingea, Franţa şi-a creat câteva ocazii mari de gol până la finalul timpului regulamentar. Ruben Dias a blocat salvator şutul lui Kolo Muani (66), Camavinga (70) a tras din colţul careului mic, iar mingea a şters bara a doua, Dembele (74) a şutat cu efect din afara careului, balonul atingând vinclul.

Kante (88) şi Mbappe (90+3) au testat şi ei vigilenţa lui Diogo Costa cu şuturi de la distanţă.

În prelungiri, Ronaldo (93) a reluat peste poartă din centrarea lui Conceicao, şutul lui Leao din careu a fost blocat de Upamecano (102), iar Joao Felix (108) a trimis mingea cu capul în plasa laterală, la centrarea lui Conceicao.

Dembele (112) şi Barcola (115) au fost lipsiţi de precizie, iar Nuno Mendes (120) a fost lipsit de forţă la 18 metri.

În penultimul act, Franţa va înfrunta Spania, o echipă cu un joc spectaculos, dar decimată de absenţe (Pedri, Dani Carvajal, Morata, Le Normand).

Portugalia a jucat al şaptelea său sfert de finală la EURO, un record de la introducerea acestui format, în 1996.

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care are 30 de apariţii la EURO, în care a marcat 14 goluri. La actuala ediţie el nu a reuşit să înscrie.

Antoine Griezmann a jucat al 16-lea meci la EURO, egalând recordul naţional deţinut de Lilian Thuram.

The post EURO 2024: Franţa, calificată în semifinale, după o victorie la penalty-uri cu Portugalia (5-3) appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *