Ungaria afirmă că vizita ministrului de Externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó, cu omologul său german, Annalena Baerbock, programată pentru luni la Budapesta, din motive tehnice, nu politice, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe ungar, informează Reuters.

„Din cauza unei schimbări neprevăzute în calendarul ministrului, Ministerul de Externe a solicitat ca vizita să aibă loc la o dată ulterioară, sperăm în viitorul apropiat”, a transmis ministerul ungar. „Motivul este pur tehnic şi nu politic”, a adăugat sursa citată.

Ministerul de Externe german a declarat vineri că a fost „uimit” de anulare şi că este nevoie de o discuţie „serioasă şi sinceră”, după ce prim-ministrul ungar Viktor Orban s-a întâlnit vineri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Întâlnirea de la Moscova a fost prima a unui lider UE cu Putin la Moscova din aprilie 2022, când se împlineau două luni de când Moscova lansase o invazie pe scară largă asupra Ucrainei.

Întâlnirea i-a înfuriat pe unii lideri ai Uniunii Europene care au avertizat împotriva încercărilor de calmare a Moscovei şi au insistat că Orban nu a vorbit în numele UE.

The post Ungaria afirmă că vizita ministrului de Externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *