Tensiuni între Turcia și Germania, după ce un fotbalist turc a fost sancționat de către UEFA pentru un gest considerat extremist

Un nou conflict diplomatic a izbucnit între Germania și Turcia, în plin campionat european de fotbal. Autoritățile de la Ankara sunt nemulțumite că un fotbalist turc, care a înscris cele două goluri ale calificării în meciul cu Austria, a fost suspendat două etape și nu va putea juca meciul decisiv de astăzi cu Țările de Jos.

Sportivul a fost sancționat pentru că ar fi făcut un gest care este folosit de membrii unei grupări extremiste din Turcia. Președintele Turciei și-a anulat o vizită în Azerbaidjan și va asista, astăzi, din tribune, la meci.

Sancționarea de către UEFA a fotbalistului turc, pentru că a făcut un gest considerat extremist, a stârnit furie în Turcia. Germania, gazda turneului de fotbal, a condamnat gestul fotbalistului turc, în timp ce Turcia a acuzat autoritățile de la Berlin de xenofobie. În Turcia, totuși, părerile sunt împărțite.

Fotbalistul turc Merih Demiral a făcut un gest asociat cu mișcarea ultra-naționalistă turca Lupii Gri. Prin urmare, UEFA l-a suspendat, iar ambasadorul turc în Germania a fost convocat la Ministerul german de externe pentru explicații.

The post Tensiuni între Turcia și Germania, după ce un fotbalist turc a fost sancționat de către UEFA pentru un gest considerat extremist appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *