Șefii de promoție de la cele 21 de facultăți de la Politehnică au fost premiați într-o ceremonie specială. Șase dintre ei au terminat cu 10 pe linie

Ceremonie specială la Universitatea Politehnica din București. Sâmbătă seara au fost premiați șefii de promoție de la cele 21 de facultăți. Sunt peste 130 de premianți, iar șase dintre ei au 10 pe linie.

Șefii de promoție sărbătoriți anul acesta sunt generația care a intrat la facultate în pandemie. Dar asta nu i-a împiedicat să atingă excelența.

Alexandru Bala a terminat Automatica și Calculatoare cu 10 pe linie și e seful de promoție pe întreaga Politehnică.

Am deja un parteneriat cu X, vreau carieră universitară, urmează să lucrez pe un supercomputer, Frontier, cel mai mare din lume, și îmi doresc să fac visele să devină realitate, spune tânărul.

Alexandru Gabriel Lefterache e din Tulcea. A terminat Facutlatea de Electronică, Telecomuicații și Științele Informației cu media 9.96: Planul meu e să urmez un program de master la aceeași facultate. Momentan lucrez în companie care face softuri și dispozitive în neurochirurgie. Mi-aș dori, ca și alti șefi de promoție, să rămân în țară și împreună să ajutăm la construirea viitorului.

Mirela Manea are 45 de ani și lucrează de 20 de ani ca asistentă la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, unde ajută la implantarea stimulatoarelor cardiace. Dar și-a dorit să învețe mai mult, așa că a început să studieze ingineria materialelor și a devenit expert în inginerie medicală.

Nu a fost un an ușor, cu pandemie, cu online, serviciul, familie copil și să mă împart între toate astea. Am avut acum 10 ani intenția de a face inginerie medicală pentru că în domeniul meu am ajuns cât de sus am putut ca asistent coordonator și mai mult de atât nu puteam să evoluez, spune șefa de promoție.

Nu toți șefii de promoție sunt însă gata să rămână în țară.

Rareș Dima, inginerie electrică: Simt că, într-un fel, munca pe care o prestez în țară nu justifică beneficiile pe care le obții. Adică sunt prea puțini bani. Da, și ca statut, ca inginer, nu ești privit atât de bine.

Înarmați cu camere pentru a surprinde cele mai importante momente, părinții au adesea mai multe emoții decât studenții.

10.000 de studenți au absolvit anul acesta programele de licență și master. 133 sunt șefi de promoție, dintre care 6 cu 10. 65% sunt fete.

Mihnea Costoiu, rector Politehnica București: O generație foarte bună, mulți tineri foarte bine pregătit. Din nefericire, prea mulți lucrează deja.

Pentru inginerii debutanți, salariul în România începe de la 1000 de euro.

The post Șefii de promoție de la cele 21 de facultăți de la Politehnică au fost premiați într-o ceremonie specială. Șase dintre ei au terminat cu 10 pe linie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *