Festivalul „Film în sat”, ediția a doua, a avut loc la Cernăteşti, în judeţul Dolj

Dacă sătenii n-ajung la cinema, vin filmele la ei în localitate. Cu tot cu actori. Așa s-a întâmplat în acest sfârșit de săptămână la Cernăteşti, în judeţul Dolj, unde avut loc a doua ediţie a Festivalului „Film în sat”.

Proiectul, iniţiat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma”, este cel mai mare eveniment cultural din mediul rural de la noi din țară. Timp de trei zile, spectatorii au avut parte de proiecţii de film în aer liber, concerte şi multă voie bună.

Principalul scop al festivalului Film în Sat este ca peliculele românești să ajungă la public. Spectatorii, localnici din Cernăteşti, dar şi din Craiova, au putut urmări filmul „Perfect necunoscuţi”, dar şi un scurtmetraj, în care personajul principal a fost actorul Toma Cuzin, inițiatorul proiectului.

Andreea Grămoșteanu, actriţă: Cred că ar putea schimba, şi cred că asta e miza acestui festival, cred că ar putea schimba nişte destine. Cred că asta e şi miza lui Cuzin.

Vlad Logigan, actor: Foarte important că filmul ajunge la un public care altfel nu cred că l-ar vedea. Nu că n-ar avea intenţia să-l vadă sau deschiderea să-l vadă, dar nu ştiu dacă informaţia ajunge la el sau dacă ajunge, nu ştiu dacă-l convinge să guste.

Toma Cuzin, actor, iniţiatorul proiectului „Film în sat”: Avem Visul, avem Andreea Grămoșteanu, avem Magda Catone. Mă aveți pe mine și încă câțiva actori surpriză. Avem ateliere de pictură, avem ateliere de teatru, de broderie și multă voie bună.”

Pe dealurile de la Cernăteşti au răsunat și acordurile muzicii interpretate de Taraf de Caliu, lăutari celebri chiar şi peste hotare.

Pentru săteni, pauza muzicală a fost binevenita, mai ales într-o perioadă aglomerata la câmp sau în grădinile de legume.

Atmosfera Festivalului Film în Sat a fost magică pentru adulți, dar mai ales pentru copii.

Festivalul Film în Sat, organizat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma”, își închide porțile în această seară.

The post Festivalul „Film în sat”, ediția a doua, a avut loc la Cernăteşti, în judeţul Dolj appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *