România devine „Poarta Europei”: Investiții majore din Arabia Saudită în logistica de transport

Rutele de transport din Europa se vor schimba semnificativ, iar Marea Neagră și, în special, România, prin intermediul Portului Constanța, vor deveni „Poarta Europei”. Arabia Saudită va face investiții majore în România în sectorul serviciilor logistice de transport, aducând cele mai performante tehnologii la nivel mondial, pentru care sunt renumiți.

Din planul mai amplu legat de rutele de transport face parte și Memorandumul semnat de ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu și ministrul Transporturilor și Serviciilor Logistice din Regatul Arabiei Saudite, Saleh Al Jasser.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că prin intermediul acestui Memorandum, România va beneficia de expertiza și experiența partenerilor din Arabia Saudită.

”Măsuri concrete pentru extinderea colaborării economice cu Arabia Saudită!

În acest scop am semnat astăzi cu ministrul saudit al transporturilor, Saleh Al Jasser un memorandum de Înțelegere pentru cooperarea în domeniul serviciilor logistice.

Documentul va contribui la dezvoltarea transportului intermodal în România.

În cadrul întâlnirii de astăzi am mai discutat despre implementarea în România a celor mai noi metode de furnizare și operare a serviciilor logistice.

Am pus accent pe schimbul de experiență dar și pe găsirea unor soluții pentru armonizarea politicilor și reglementărilor în domeniul serviciilor logistice.

Am transmis din nou că România este un partener economic de încredere iar investitorii pot găsi aici oportunități pe termen mediu și lung.”, scrie Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *