Atena caută soluţii pentru combaterea supraturismului

Autorităţile din Atena iau în calcul soluţii de combatere a supraturismului, după modelul altor oraşe europene, precum Barcelona. Fenomenul se manifestă şi în Islanda, unde oficialii spun că se descurcă cu numărul mare de nave de croazieră care vizitează zona şi contribuie la dezvoltarea afacerilor locale. 

Mai multe oraşe din Europa au probleme din cauza supraturismului.

În Atena, situaţia a apărut acum 2 ani, când autorităţile s-au bucurat că au turişti tot anul.

Obiectivul a fost atins, dar cu ce preţ? În absenţa reglementărilor, chiriile au crescut vertiginos în cartierele din jurul Atenei şi au explodat în apropierea metroului din cauza numărului mare de turişti.

Primarul Atenei, Harris Doukas: Tot acest efort în turism înseamnă prea puțin financiar pentru oraș. Gândiți-vă că fiecare vizitator aduce în oraș câte 0,4 euro fiecare, nu în fiecare zi, în total. Și nu am primit acești bani deși suntem în iulie. Adică  trebuie să găsim o modalitate de a face turismul viabil.

Barcelona a luat recent măsuri împotriva închirierii locuinţelor pe termen scurt. Atena vrea să ia măsuri similare.

Se aşteaptă ca în acest an numărul turiştilor să depăşească 7 milioane, ceea ce afecetează domenii ale vieţii sociale ale oraşului şi nu pozitiv.

În Islanda însă, s-a ajuns la un record de turişti care vin pe navele de croazieră şi vizitează oraşele unde acostează, 7000 pe zi, de 3 ori mai mulţi decît localnicii. Magazinele şi restaurantele sunt luate cu asalt, iar autorităţile spun că veniturile sunt foarte importante pentru municipalitate şi pentru afacerile locale.

The post Atena caută soluţii pentru combaterea supraturismului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *