Marea Adriatică a fost din nou invadată de mucilagiu marin, o substanță vâscoasă produsă de algele supraîncărcate cu microorganisme. Această substanță formează un strat groas pe suprafața apei și sufocă viața marină. Mucilagiul a apărut de câteva săptămâni, însă cel mai rău a fost afectată plaja din Ancona, Italia.
Această substanță lipicioasă, vâscoasă și maro, a acoperit o mare parte din suprafața apei în apropierea malului și le-a făcut probleme turiștilor.
„Ieri, temperatura a ajuns la aproape 40 de grade aici, iar căldura favorizează înflorirea acestor alge marine. Cu siguranță, nu este plăcut deoarece la ieșirea din apă eşti foarte lipicios. Totuși, cel mai important lucru este că nu sunt dăunătoare.„
Cu toate acestea, unii turiști dornici să se răcorească aleg să se arunce în apă acolo unde aceasta pare curată. Mulți se plâng însă că este imposibil să înoate din cauza mucilagiului și a algelor, conform TVRInfo.
„La primele ore ale dimineții, până la ora 11.00, se poate înota, deoarece această algă înflorește în funcție de temperatură, în funcție de curent, în funcție de vânt. Uneori apă poate fi cu adevărat curată. Se lipește de tine, este enervant, că să nu mai spun scârbos.”
Apariția mucilagiului a fost favorizată de temperaturile crescute din ultima perioadă.