Ruşii au atacat infrastructura energetică din Sumî şi au distrus drone ucrainene deasupra regiunilor Kursk şi Bryansk. UE pregăteşte un nou pachet de sprijin pentru Ucraina

Orice decizii specifice privind utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune în profunzimea teritoriului rus trebuie luată de aliaţi în mod individual, a declarat secretarul general al NATO. Forţele ruse au atacat infrastructura energetică din regiunea Sumî şi au distrus drone ucrainene deasupra regiunilor Kursk şi Bryansk. Uniunea Europeană pregăteşte un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, iar preşedintele Putin a ordonat majorarea efectivelor armatei ruse.

Preşedintele Zelenski spune că forţele ucrainene menţin poziţiile în Kursk şi că totul decurge conform planului, însă în zona Pokrovsk se duc lupte grele.

 Armata rusă a transmis imagini de la operaţiunile din regiunea Kursk, unde şi-a intensificat eforturile de reluare a controlului asupra teritoriilor ocupate de forţe ucrainene.

Liderul de la Kiev continuă să facă presiuni asupra aliaţilor pentru a livra arme cu rază lungă de acţiune, ceea ce ar permite Ucrainei să atace aerodromurile militare şi instalaţiile forţelor ruse în spatele liniei frontului, pe teritoriul rus. Aliaţii au discuţii pe acest subiect, iar preşedintele Putin a declarat că va percepe utilizarea acestor arme împotriva unor ţinte de pe teritoriul rus ca o implicare a NATO în război.

Zelenski: Fiecare astfel de lovitură rusă, fiecare caz de teroare rusă, precum atacurile asupra Harkov, asupra regiunilor Sumi și Donețk, demonstrează că sunt necesare capacități cu rază lungă de acțiune, raza trebuie să fie suficientă. Ne așteptăm la decizii corespunzătoare, în special din partea Statele Unite, Regatului Unit, Franței, Germaniei, Italiei.

Preşedintele Putin a ordonat ca efectivele armatei ruse să crească cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane de militari activi. Armata rusă ar urma să devină a doua ca mărime din lume după cea a Chinei. Kremlinul s-a referit la ameninţări la graniţele Rusiei.

Peskov: Acest lucru se datorează numărului de amenințări care există la adresa țării noastre de-a lungul perimetrului granițelor noastre. Este determinat de mediul extrem de ostil de la granițele noastre de vest și de instabilitatea de la granițele noastre de est.

Germania a anunţat un ajutor suplimentar de 100 de milioane de euro pentru Ucraina în această iarnă, a anunțat ministrul german de Externe Annalena Baerbock. UE se pregăteşte să acorde Ucrainei noi împrumuturi în valoare de 40 de miliarde de euro până la sfârşitul anului, indiferent de participarea SUA, potrivit Financial Times.

The post Ruşii au atacat infrastructura energetică din Sumî şi au distrus drone ucrainene deasupra regiunilor Kursk şi Bryansk. UE pregăteşte un nou pachet de sprijin pentru Ucraina appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *