Primăria Capitalei vrea să combată ţânţarii cu ajutorul dronelor

Dronele pot deveni arme redutabile în lupta împotriva ţânţarilor din Capitală. Primăria vrea să combată larvele cu ajutorul acestor aparate de zbor. Deocamdată se fac teste şi se analizează dacă proiectul va avea rezultatele scontate. Specialiştii estimează că o singură dronă încărcată cu insecticid ar putea stropi într-o oră, o suprafaţâ de 10 hectare.

O astfel de dronă i-ar putea ajuta pe angajaţii primăriei Capitalei să combată larvele de ţânţari care trăiesc pe malul lacurilor sau în bălţi.

Dacă această metodă se va dovedi eficientă în urma testelor, de anul viitor, Primăria Municipiului București va folosi atât echipamentele de zbor, pe care are de gând să le închirieze, cât şi operatorii umani.

Anul acesta, ţânţarii, care s-au înmulţit extrem de mult pe fondul temepraturilor ridicate, au infectat zeci de persoane cu virusul West Nile.

Virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, poate determina boli grave, precum meningita sau encefalita West Nile şi poate pune viața în pericol.

În majoritatea cazurilor, persoanele infectate nu prezintă simptome severe, ci doar dureri de cap ușoare sau febră.

The post Primăria Capitalei vrea să combată ţânţarii cu ajutorul dronelor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *