Hamas condamnă atacul israelian asupra Beirutului

Hamas condamnă atacul israelian asupra Beirutului

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată în război cu Israelul în Fâşia Gaza, a condamnat vineri raidul aerian ţintit lansat în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut şi în care a fost ucis liderul unităţii de elită a grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah, Ibrahim Aqil, împreună cu mai mulţi alţi comandanţi ai acestei grupări, apreciind că este vorba de o „escaladare brutală”, relatează AFP.

Hamas „condamnă agresiunea violentă şi teroristă lansată de aviaţia inamicului sionist în suburbia sudică a Beirutului”, se arată într-un comunicat al mişcării islamiste palestiniene, adăugând că este vorba de o „escaladare brutală”.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise vineri într-un raid israelian în suburbiile sudice ale Beirutului, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii, atac care a provocat prăbuşirea a două imobile într-o zonă dens populată, potrivit apărării civile, conform Agerpres.

Ministerul a precizat că bilanţul „a crescut la 12 morţi şi 66 de răniţi, dintre care nouă sunt în stare critică”. Israelul susţine că a eliminat aproximativ zece comandanţi ai Hezbollah, între care liderul unităţii de elită.

Atacul israelian survine la câteva zile după operaţiunea spectaculoasă atribuită de asemenea Israelului în care au fost detonate de la distanţă mii de pagere şi staţii de emisie-recepţie ale Hezbollah, provocând cel puţin 37 de morţi, dintre care doi copii, şi peste 3.500 de răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *