Inundaţii în Japonia. Mii de oameni evacuaţi din patru orașe

Zeci de mii de persoane din patru orașe din centrul Japoniei au primit ordin de evacuare după ce meteorologii au transmis un avertisment cu privire la inundații majore cauzate de ploile abundente, transmite BBC.

Aproximativ 18.000 de persoane din orașul Wajima și alte 12.000 din Suzu au fost sfătuite să caute adăpost în prefectura Ishikawa, insula Honshu.

Alți 16.000 de locuitori din prefecturile Niigata și Yamagata, situate la nord de Ishikawa, au fost de asemenea îndemnați să se evacueze.

Agenția meteorologică japoneză (Jma) a emis o alertă de urgență de ploi abundente, cel mai înalt nivel de alertă, pentru unele părți ale regiunii.

Terrible #flood due to heavy rain in Wajima City of #Ishikawa, #Japan (21.09.2024)
You can find out what is really happening on the planet by watching the forum „Global Crisis. Responsibility” pic.twitter.com/j8SkFkGu5J

— Alex Terry (@AlexTerry17482) September 21, 2024

Radiodifuzorul public japonez NHK a citat oficiali guvernamentali care au declarat că 12 râuri au ieșit din matcă. NHK a difuzat, de asemenea, imagini care arată o întreagă stradă din Wajima scufundată sub apă.

Trei râuri din Ishikawa s-au revărsat în comunitățile din apropiere, a declarat un oficial local.

Wajima și Suzu, în peninsula Noto din centrul Japoniei, au fost printre zonele cele mai afectate de cutremurul din ziua de Anul Nou, care a ucis cel puțin 236 de persoane. Regiunea încă se recuperează după cutremurul mortal cu magnitudinea de 7,5 din ziua de Anul Nou.

Peste 161 de persoane au fost ucise de cutremurul puternic care a dărâmat clădiri, a rupt drumuri și a provocat un incendiu de proporții.

The post Inundaţii în Japonia. Mii de oameni evacuaţi din patru orașe appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *