Klaus Iohannis va participa la New York la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis va conduce, pe 24 şi 25 septembrie, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă şi demnitate umană pentru toţi, pretutindeni” („Unity in diversity, for the advancement of peace, sustainable development, and human dignity for everyone everywhere”).

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis sâmbătă AGERPRES, participarea preşedintelui Iohannis la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite din acest an reprezintă „o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de a accelera progresul către cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, într-un context care continuă să fie marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, care sunt tot mai des nerespectate”.

Iohannis va susţine miercuri intervenţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU, când va pleda pentru menţinerea dialogului la nivel multilateral, mai ales în formatul ONU, ca element esenţial al siguranţei regionale şi globale, se menţionează în comunicat.

De asemenea, Klaus Iohannis va evidenţia eforturile şi contribuţia României, pe toate palierele, la soluţionarea problemelor globale actuale, de la crize de securitate precum războiul din Ucraina sau conflictul din Orientul Mijlociu, la provocări majore la adresa omenirii, printre care urgenţa climatică, erodarea drepturilor omului sau ameninţările cibernetice.

În intervenţia sa, Iohannis va pleda, totodată, pentru un sistem ONU reformat, capabil să răspundă tuturor provocărilor curente şi viitoare într-un mod eficient şi transparent, mai arată sursa citată.

The post Klaus Iohannis va participa la New York la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *