Lichidarea lui Ibrahim Akil, lovitură umilitoare pentru Hezbollah. Guvernul lui Netanyahu vorbește deja despre intrarea într-o nouă fază a conflictului

Revoltă în lumea islamică, după bombardamentul israelian de ieri, din Beirut, capitala Libanului,în care a fost lichidat comandantul unei unități de elită a Hezbollah, precum si alți 16 membri importanți ai grupării. Analiștii se întreabă ce va face gruparea şiită pro-iraniană și dacă începe o nouă fază a conflictului.

Între timp, operațiunea militară din Gaza continuă în forţă: palestinienii afirmă că bombardamentele israeliene de astăzi asupra unui adăpost au ucis 22 de persoane; printre ele femei și copii.

Pentru gruparea şiită, bombardamentul israelian, care a lichidat un personaj Hezbollah marcant, reprezintă o nouă lovitură umilitoare, după episodul pagerelor explodate și al atacurilor aeriene de săptămânile trecute. A fost distrusă în totalitate clădirea din cartierul Dahyeh, din sudul Beirutului, fief al Hezbollah – acolo unde se află principalul coordonator al atacurilor teroriste – Ibrahim Akil.

Akil era unul dintre cei mai căutaţi oameni de pe planetă. Pe capul lui era o recompensă de 7 milioane de dolari pentru atentatul de la ambasada americană din Beirut, din 1983.

DANNY DANON – ambasadorul Israelului la ONU: Era vinovat de moartea a sute de americani, iar Israelul l-a pedepsit așa cum merită cu prisosință.

Aviația israeliană bombardează nonstop pozițiile Hezbollah din sudul Libanului. Guvernul lui Benjamin Netanyahu vorbește deja despre intrarea într-o nouă fază a conflictului.

The post Lichidarea lui Ibrahim Akil, lovitură umilitoare pentru Hezbollah. Guvernul lui Netanyahu vorbește deja despre intrarea într-o nouă fază a conflictului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *