200.000 de voluntari mobilizați de ,,Ziua Curățeniei Naționale”. România se înscrie astfel în fenomenul mondial al grijii față de natură, aplicat în 198 de țări

Peste 200.000 de voluntari s-au mobilizat în întreaga țară în cadrul unor acțiuni de ecologizare din păduri, de pe trasee montane, de-a lungul albiilor râurilor, dar și din zone locuite. Totul s-a întâmplat cu ocazia Zilei Curăţeniei Naţională, zi pe care voluntarii îşi doresc să fie transformată în lege şi chiar au făcut demersuri în acest sens.

Sute de voluntari au curăţat zona din vecinătatea pasajului Mărăşeşti din Capitală. Cu mănuşi, saci si agăţători pentru deşeuri, oameni de toate vârstele s-au mobilizat ca să elibereze acest spaţiu sufocat de gunoaie.

Până acum, aproape două milioane și jumătate de voluntari din toată țara au participat la acțiuni de ecologizare în care au strâns peste 23.000 de tone de deşeuri.

ŞTEFAN BUCIUC – preşedinte Let’s Do It România: Cred că cel mai important este cum construim cultura asta a voluntariatului, cum construim educația. Cum îi aducem pe tineri. Mai mult de 70% din voluntari sunt tineri si elevi.

DAN GHEORGHE – reporter TVR: Lets Do It Romania a depus în acest an în Parlament un proiect prin care se doreste ca a treia sâmbătă din luna septembrie să fie declarată Ziua Națională a Curățeniei. Deja documentul a fost aprobat în Senat și există mari sanse ca în actuala sesiune parlamentară să treacă cu bine și de Camera Deputaților.

În judetul Braşov, peste 2.500 de voluntari din 25 de localităţi au participat la acţiunile de ecologizare.

LUMINIŢA TĂNASE – Asociaţia Mioritics: Problema cu deșeurile și cu plasticul care e în râuri nu e doar ceea ce vedem. Că nu ne place cum arată și că sunt gunoaie, ci este și faptul că plasticul rămâne și ajunge în apă și nici nu poate fi detectat de multe ori.

Şi în Iași 800 de oameni si-au dedicat ziua protejării naturii.

IULIANA REDINCIUC – profesoară, Colegiul Naţional ,,Garabet Ibrăileanu”, Iaşi: Am un colectiv foarte unit și de fiecare dată când am nevoie ei răspund solicitărilor mele. De data asta m-a mirat faptul că au acceptat să vină copii atât de micuți.

România se înscrie astfel în fenomenul mondial al grijii față de natură, implicit al curățeniei, aplicat în 198 de țări, la care în acest an au luat parte aproape 20 de milioane de voluntari.

The post 200.000 de voluntari mobilizați de ,,Ziua Curățeniei Naționale”. România se înscrie astfel în fenomenul mondial al grijii față de natură, aplicat în 198 de țări appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *