Avioane NATO au interceptat șase aeronave rusești deasupra Mării Baltice

Avioane NATO au interceptat în ultimele două zile șase aeronave rusești care zburau deasupra Mării Baltice fără transpondere sau plan de zbor, au anunțat Forțele aeriene letone la sfârșitul zilei de 21 septembrie.

Transponderele sunt dispozitive electronice care contribuie la menținerea siguranței traficului aerian în spațiul internațional. Avioanele rusești intră în mod regulat în spațiul aerian de deasupra țărilor baltice cu transponderele dezactivate, probabil pentru a testa reacția statelor NATO.

Avioanele rusești au fost identificate deasupra Mării Baltice pe 20 și 21 septembrie și au fost escortate de avioane Eurofighter ale NATO ca parte a misiunii NATO de poliție aeriană în Marea Baltică, a declarat Forțele aeriene letone.

Potrivit Forțelor aeriene germane, în după-amiaza zilei de 21 septembrie a fost identificat un grup de cinci avioane, format dintr-un Sukhoi Su-35 și patru Sukhoi Su-30MKI.

În august, Forțele Aeriene Germane au raportat că piloții ruși care au fost detectați îndreptându-se spre spațiul aerian leton „s-au comportat necooperant, dar nu agresiv” atunci când au fost interceptați de misiunea NATO de poliție aeriană din zona baltică.

„Transponderele erau dezactivate, iar piloții nu au răspuns solicitărilor radio”, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Germane.

La începutul lunii septembrie, o dronă rusească de tip Shahed echipată cu explozibil s-a prăbușit în Letonia, acesta fiind primul caz confirmat de prăbușire a unei drone rusești pe teritoriul leton.

Generalul-locotenent Leonids Kalnins, comandantul suprem al forțelor armate letone, a declarat la 9 septembrie că drona se îndrepta către o țintă din Ucraina înainte de a intra în Letonia prin Belarus.

Drona s-a prăbușit în cele din urmă în Gaigalava districtul Rezekne, la 85 de kilometri nord-vest de granița cu Belarus, a declarat Kalnins.

The post Avioane NATO au interceptat șase aeronave rusești deasupra Mării Baltice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *