Dunărea a început să scadă la Budapesta. Viitura se îndreaptă spre România

Dunărea a atins ieri nivelul maxim, la Budapesta. Autorităţile ungare s-au pregătit din timp şi au întărit punctele cheie de infrastructură cu saci cu nisip. Malurile apei, inclusiv insulele Dunării, intrările la metrou, clădirea istorică a Parlamentului ungar au fost protejate de furia apei. Astăzi, nivelul Dunării a început să scadă, semn că greul a trecut. Viitura care a lovit capitală ţării vecine va ajunge şi în România.

Nivelul Dunării a început să scadă, după ce fluviul a inundat mai multe zone din Budapesta. Măsurătorile arată că nivelul apei a scăzut astăzi cu aproximativ 20 cm față de ieri. Imaginile filmate cu drona în această dimineaţă arată apele umflate ale Dunării, debarcaderele de pe mal, inundate, străzi scufundate în apă.

Zeci de case și străzi din localităţi aflate în apropierea capitalei ungare au fost inundate. Localnicii, ajutaţi de militari şi pompieri, au ridicat diguri din saci cu nisip sau cărămizi. Potrivit autorităților de la Budapesta, punctul critic a fost atins şi apele încep să se retragă.

Dunărea ar putea ajunge la un nivel normal în câteva zile, însă vecinii unguri rămân în alertă. Fluviul trebuie monitorizat atent până când nivelul apei scade sub cota de pericol.

The post Dunărea a început să scadă la Budapesta. Viitura se îndreaptă spre România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *