Toamna astronomică a început cu temperaturi de vară

Toamna astronomică a debutat azi cu temperaturi de vară. În București au fost la prânz 28 de grade Celsius, iar zilele următoare se așteaptă și temperaturi de 30 de grade. Un bun motiv pentru ca astăzi, duminică, parcurile și târgurile Capitalei să fie pline de bună-dispoziție, adusă de toate vârstele.

La ora 15.44, conform calculelor specialiștilor, a debutat toamna astronomică. Dar având în vedere că în acest an am avut cea mai toridă vară, nici echinocțiul de toamnă nu putea face notă discordantă. Așadar de-acum încolo ne așteaptă nopți mai lungi, zile mai scurte, dar și temperaturi mai îndrăznețe.

Raul Ilea, meteorolog: Luni temperaturi maxime între 23 și 29 de grade și minime între 3 și 17 grade. Apoi pentru ziua de marți maxime tot așa între 23 și 30 de grade, cu cele mai mari valori în partea de sud a țării și minime între 4 și 18 grade.

În mod normal, temperaturile maxime din această perioada ar fi între 19 grade în estul Transilvaniei și în Moldova și 24 de grade în sudul țării. Dar soarele schimbă lucrurile. Pe lacul Herăstrău, veselia a urcat și ea pe vaporașe și în bărci.

Gusturile toamnei au fost asezonate cu muzică și cu dansul, în Parcul Izvor din Capitală. Fiecare se bucură pentru ceva anume. Vizitatorii, pentru timpul frumos. Iar comercianții, pentru mulțimea musteriilor.

În a doua parte a săptămânii sunt așteptate ploi în toată țara, dar meteorologii anunță că temperaturile vor continuă să fie ridicate.

The post Toamna astronomică a început cu temperaturi de vară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *