Spectacol grandios în Piața Constituției, din București. IMAPP 2024 și-a desemnat câștigătorii. Peste 100 de mii de oameni au venit să vadă creaţiile care au transpus fațada Parlamentului în lumea artei tehnologice

Seară electrizantă în centrul Capitalei. Piata Constituției s-a umplut de fascicule luminoase la cel mai mare festival de proiecții video din lume. Un număr record de oameni, peste 100 de mii, au venit să vadă creaţiile care au transpus fațada Parlamentului în lumea artei tehnologice. Concursul s-a încheiat, dar evenimentele dedicate Zilelor Bucureștiului 565 continuă.

Prima seară dedicată aniversării Bucureștiului a început cu un spectacol susținut de celebrul DJ. Mahmut Orhan. Piesele mixate i-au electrizat pe cei care au umplut până la refuz Piața Constituției.

Atmosfera a fost întreținută și de cei câțiva îngeri gigant care s-au plimbat printre oameni. Dar, momentul cel mai așteptat a fost concursul de proiecții video 3D. Cinci artiști internaționali au concurat la cea de-a noua ediție.

Tema de anul acesta a fost Legacy – mostenirea. Un concept care le-a cam dat bătăi de cap concurenților care au fost nevoiți să imbine elemente din bogata cultură globală cu cele din folclorul autentic al fiecarei țări. Artistul din Ungaria a câștigat premiul juriului, iar cel din Germania inimile publicului.

DIRK RAUSCHER – câştigător, votul publicului La început a fost un pic cam dificil pentru că tema a fost moştenirea, folclor şi tradiţii. Chiar am vrut să respect tema. Am făcut multă documentare, am vrut să merg pe ornamente, forme, folclor.

IVO KOVACS – câştigătorul votului juriului Simbolizează libertatea şi pentru că este pe Parlament la final se dizolvă în multe păsări, adică libertatea este pentru toată lumea şi nu ar trebui să ne limităm.

În timpul votării, oamenii au putut admira și câteva dintre operele celebre ale pictorilor români proiectate cu ajutorul tehnologiei video. Anul acesta organizatorii au pregătit și cel mai mare festival de street food unde doritorii pot gusta peste 20 de preparate internaționale.

The post Spectacol grandios în Piața Constituției, din București. IMAPP 2024 și-a desemnat câștigătorii. Peste 100 de mii de oameni au venit să vadă creaţiile care au transpus fațada Parlamentului în lumea artei tehnologice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *